3 Ocak 2011 Pazartesi

ASIRLIK ÇINAR: FATİME NİNE HASTANEYE KALDIRILDI


TRABZON Akçaabat’a bağlı Doğanköy Beldesinin asırlık çınarlarından Fatma Nine (Sebetçi) rahatsızlandığından Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.



TRABZON Akçaabat’a bağlı Doğanköy Beldesinin asırlık çınarlarından Fatime Nine (Sebetçi) aniden rahatsızlandığından Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.


Doğanköy Beldesinin asırlık çınarlarından merhum Hacı Ahmet Tutkun (Hüseyin Çavuşun Ahmet) kızı, Temel Çavuş’un Osman (Sebetçi) eşi, Bekçi Hayri ve Muzaffer Sebetçi'nin anneleri Fatime Sebetçi(102); dün Doğanköy Beldesindeki evinde aniden rahatsızlanınca Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı. Fatime Nine’nin bilinci yerinde, yemesi içmesi normal ancak konuşmada zorluk çekiyor.



Yaylalarda yaşamayı çok seven 102 yaşındaki Fatma Nine’nin hamarat oluşu ve işlerine çok erken kalkması nedeniyle halk arasında ona "Çadırlı Nine" denilmektedir. Herkes tarafından sevilen Fatime Nine, Osmanlı-Türk İmparatorluğu’nun son dönemini, Kurtuluş Savaşları yıllarını, Atatürk’ün kurduğu genç Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemlerini yaşamış ve Türkiye’de yaşanan birçok siyasal olayları yakından tanık olmuş, bir asrı aşkın ömür yaşayan bir insandır. Fatime Nine, eşi Osman Sebetçi’yi 23-24 sene önce kaybetti.


Fadime Nine, 102 yaşına kadar gözlerindeki sorun dışında pek önemli bir rahatsızlık yaşamadı. 6’sı kız ve 2’si erkek olmak üzere 8 çocuğu dünyaya gelen Fadime Nine, Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Servisi, 4. Kat, 405 numaralı odada tedavi görmektedir.


FOTOĞRAFLAR: Osman ATMACA
                            www.Muzura.Net

TRABZON HABER AJANSI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder