29 Ocak 2011 Cumartesi

BASINDA ÇIKAN ‘AMBULANS TEPKİSİ’ HABERLERİNE DAİR AÇIKLAMA

Trabzon’daki yerel gazete ve haber portallarında 25-26 Ocak 2011 tarihli nüshalarında yayınlanan “Bütün Mahalle Geldi Ambulans Gelmedi”, “Akçaabat’ta Ambulans Tepkisi” başlıklı haberlere dair Trabzon Valiliği Basın Bürosundan açıklama geldi.



BASIN AÇIKLAMASI



İlimizde yayınlanmakta olan yerel gazete ve haber portallarının 25-26 Ocak 2011 tarihli nüshalarında yayınlanan “Bütün Mahalle Geldi Ambulans Gelmedi”, “Akçaabat’ta Ambulans Tepkisi” başlıklı haberlere istinaden İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde yapılan araştırma ve incelemeler sonucu adı geçen müdürlükten alınan cevabi yazı:


“Söz konusu kaza ve çıkan haberlere dair Müdürlüğümüz Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünce yapılan takip ve değerlendirme sonucunda şu bilgilere ulaşılmıştır:


Vaka ile ilgili bilgilerin ve adresin alınmasına müteakip Çarşıbaşı 112 ekibi ile irtibata geçilmiş, söz konusu vaka bilgilerinin ekibe aktarılması ile saat 15.42'de Çarşıbaşı 112 ekibi vakaya hareket etmiş ve saat 15.55'te Akçaabat Dürbinar Mahallesi adresindeki vakaya ulaşarak Akçaabat Devlet Hastanesine naklini gerçekleştirmiştir.


Çağrının geldiği saatte Akçaabat 112 ekibi saat 15.20'de Söğütlü'de Komuta Kontrol Merkezinden ihbarı yapılan, hipertansiyon şikâyeti olan 80 yaşındaki erkek hasta vakasına çıkış yapmış, 15.33'te vakaya ulaşmış ve Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakletmiştir.


Akçaabat İlçesinde 1 adet 112 Acil İl Sağlık Hizmetleri İstasyonu bulunmakta olup; söz konusu kaza ihbarı yapıldığı saatte Akçaabat 112 İstasyonu ekibi başka bir hastaya hizmet vermekteydi. Bu ambulansın Dürbinar Mahallesindeki vakaya müdahale imkânı söz konusu olmadığından, en uygun ekip olan Çarşıbaşı 112 istasyonu görevlendirilmiştir.


Akçaabat Çarşıbaşı arası mesafe 24 km. olup, ekip saat 15.42'de istasyondan ayrılmış, 15.55'te vakaya ulaşmıştır. Ekibin 24 km. yolu kat ediş süresi 13 dak. 30 saniyedir. Çağrının geldiği andan (15.40) ekibin ulaşım anına (15.55) kadar geçen süre ise 15 dakikadır.


Söz konusu mesafeyi bir ambulansın daha kısa sürede kat etmesi mevcut teknolojik imkânlar ile mümkün olmadığından, "'ambulans geç geldi" ifadesi görevini başarı ile yürüten 112 ekibi çalışanları için haksız bir tutum ve yukarıda belirtilen vaka ulaşım süreleri göz önünde tutulduğunda gerçekle bağdaşmayan bir ifadedir”


Şeklindedir. (V.B.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder