23 Ocak 2011 Pazar

Failleri ‘Meçhul’ Değil


www.takagazete.com - 23.01.2011 Haberi


Trabzon Barosu tarafından düzenlenen ‘‘Uğur Mumcu Ve Faili Meçhuller’’ konulu panel Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi`nde gerçekleştirildi.

Gazeteci-Yazar Faruk Mercan`ın yönettiği panele konuşmacı olarak Eski Kültür Bakanlarından Fikri Sağlar, Gazeteci Yazar İsmet Berkan ve Hukukçu Prof. Dr. Önder Aytaç katıldı. Panelde konuşan Prof. Dr. Önder Aytaç, Emniyet açısından “Faili Meçhuller” konusuna bakıldığında “Türkiye`de faili meçhul yoktur. Faili belli faili meçhuller vardır” dedi.


Hepsinin Failleri Bellidir


Hepsinin faillerinin belli olduğunun altını çizen Aytaç; “ Faili Meçhul değiller. Failleri belli Faili Meçhullerdir. Geçmişteki olaylara bakarsak Ogün Samast`ı babası ihbar etti Diyarbakır`da taş atan araba yakan çocuklarını döven anneler var. Hepimiz topyekün böyle tavırlar koyabilseydik, bugün belki faili belli faili meçhulleri konuşmayacaktık. Statükoyla statükoya karşı çıkanların mücadelesi bu olayların hepsinde var. Diyarbakır`da görev yapan bir emniyetçi arkadaşım Osman Baydemir`i hiç sevmem, bazı hareketlerinden nefret ederim. Ama Osman Baydemir`i 3 ay çocuğumu eşimizi gördüğümden çok gördük. Ayağı kayıp düşse kendimizi önüne attık ki, kayıp düşerse ve ona bir şey olursa ortalık karışmasın’ diyerek yaşananları bana anlatmıştı” dedi.


İnsanları Birbirine Kırdırmak Siyasetin Bir Parçası


Gazeteci İsmet Berkan ise 12 Eylül döneminden bugüne yaşanan terör olaylarına değinerek “12 Eylül öncesinde onlarca sol Kürt örgütü vardı. 12 Eylül`den sonra her yerden Apocularla ilgili haberler geliyordu. Apocular o dönemde diğer kürt örgütleri tek tek temizliyor veya sindiriyordu. Ama şunu da görüyorduk, Apocular ve PKK böyle bir iş yaptıkları için takdir görüyorlardı. Benzer filmi 1990`lı yıllarda Hizbullah için gördük.


Hizbullah’ın bizzat dönemin güvenlik yetkililerinden takdir gördüğünü biliyoruz. Çünkü PKK`lıları öldürüyorlardı. O dönemin olağanüstü bölge valilerinin, ne var yani kötü mü yapıyorlar, PKK`lıları temizliyorlar dediğini kendim duydum. Bu tür olayları yapmak, örgütleri veya insanları birbirine kırdırmak Türkiye`nin iç güvenlik siyasetinin bir parçası maalesef”’ dedi.

www.takagazete.com - 23.01.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder