15 Ocak 2011 Cumartesi

ÇIĞDA HAYATINI KAYBEDEN 10 DAĞCI, RAHMETLE YÂD EDİLECEK


Gümüşhane'ye bağlı Torul İlçesi dâhili Zigana Dağı'nda, Çığ Düşmesi Sonucu Hayatlarını Kaybeden Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) Üyesi 10 Dağcının Törenle Anılacağı Bildirildi.



Gümüşhane'ye bağlı Torul İlçesi dâhili Zigana Dağı'nda, Çığ Düşmesi Sonucu Hayatlarını Kaybeden Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) Üyesi 10 Dağcının Törenle Anılacağı Bildirildi.


25 Ocak 2009 Tarihinde, Zigana Dağı'nda meydana gelen çığ faciasında ölen dağcıları anmak için Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü(TEDAK) ile Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü(GÜDAK) birlikte ortak anma programı ve bir dizi etkinlik düzenleyecek.


Alınan bilgiye göre; 22 Ocak Cumartesi günü Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanarak, buradan kent merkezinde ölen dağcılar için yapılan anıta kadar yürüyecekler, Anıta çelenk konularak, saygı duruşundan sonra Anıt önündeki törenden sonra kamp için Zigana'ya hareket edilerek, zirvede kamp kurulacak.


Pazar günü ise kamp alanından yürüyüş kolu ile Zigana Dağı'ndaki anıta hareket edilecek. Buradaki törenden sonra tekrar zirveye yürüyerek kamp alanında toplanılacak. Zirvedeki camide çığ felaketinde hayatlarını kaybedenlerin ruhlarına ithafen Kur’an-ı Kerim okunacak ve dua edeceğiz, ardından helva dağıtacak.


20 Ocak Pazartesi günü ise TEDAK tarafından Trabzon Merkez İskenderpaşa Camii'nde merhum dağcılar için mevlit okutulacak.


Bilindiği üzere 25 Ocak 2009’da Gümüşhane Torul İlçesi dahilinde kalan Zigana Dağında çığ düşmesi sonucu;

  1-Burçak Sevim,
  2-Davut Akdeniz,
  3-Erhan Terzi,
  4-Özlem Timurcuoğlu,
  5-Hüseyin Karaosmanoğlu,
  6-Gülhanım Piyale,
  7-Yasemin Aktaş,
  8-Hasan Ali İsoğlu,
  9-Dursun İnan, olay yerinde,
10-Hüsniye Sarıbıyık, da tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp fakültesi Farabi Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Çığda Rahmi Keleş, Yonca Yılmaz, Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar, Hasan Çiftçi ve Emel Şimşek de yaralanmıştı.

Zigana Dağında, 25.01.2009 günü çığ düşmesi sonucu vuku bulan kazada hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve sevenlerine sabırlar dileriz.

TRABZON HABER AJANSI - 14.01.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder