29 Ocak 2011 Cumartesi

İPEK GÜRHAN'DAN FOTOĞRAF SERGİSİ


Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi öğrencisi İpek Gürhan(15)’ın çektiği fotoğraflardan oluşan ‘LİSAN-I HAL’ Fotoğraf Sergisi Trabzon Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde açıldı.



Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki İpek Gürhan’ın çektiği fotoğraflardan oluşan ''Lisan-ı Hal'' Fotoğraf Sergisini İlke Birey Dershanesinin Sponsorluğunda Trabzon Merkez Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi Sergi Salonunda açıldı.


Serginin açılışına Vali Kızılcık'ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Tevfik Serdar Anadolu Lisesi yetkilileri ve çok sayıda sanatsever ve davetli katıldı.


Serginin açılışı 24 Ocak 2011 Pazartesi günü yapıldı. Açılışa Trabzon Valisi Recep Kızılcık bizzat katıldı. Küçük kızın fotoğraf sergisi açması Vali Kızılcık’ı çok duygulandırdı. Vali Kızılcık, genç sanatçıyı teşvik etmek amacıyla özellikle sergiye katıldığını ifade ederek,


''Öğrenci olduğu ve böyle güzel bir sergi açmaya cesaret gösterdiği için Gürhan’ı tebrik ediyorum. Ben de bu sergiyi açmayı bir teşvik olması amacıyla özellikle istedim. Sanatçı anlamında Trabzon'umuzun ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu bir kere daha görmüş bulunuyoruz'' dedi.


Kızılcık ve beraberindekiler açılışın ardından fotoğraf sergisini gezdi. Sergiyi çok beğenen Vali Kızılcık, anı defterinin imzalamasının istenmesi üzerine;


“Bu kadar güzel bir işin anlamını burada ayaküstünde imzalayıp yazamam” diyerek, anı defterinin makamına getirilmesi halinde daha güzel şeyler yazabileceğini söyledi.


İzleyiciler tarafından büyük beğeni kazanan fotoğraf sergisi, 29 Ocak Cumartesi gününe kadar açık kalacak.


İpek Gürhan bu sergiyi açmakla çok mutlu olduğunu belirterek, bu sergiyi 35 fotoğrafla açtığını söyledi. Trabzon'da daha önce bu yaştaki küçük bir sanatçının sergi açmadığı ifade edildi. Bu nedenle sergi; Trabzon'da 15 yaşındaki bir sanatçının açtığı ilk ve tek sergi olma özelliği taşıyor.


İPEK GÜRHAN KİMDİR?


İpek Gürhan; Nisan 1995’de Trabzon’da dünyaya geldi. İlköğretimini Trabzon İskenderpaşa İlköğretim Okulunda tamamladı.


Şu anda, Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi 10. Sınıfta okuyor. Kendisi sayısalcı bir öğrenci olmasına rağmen güzel sanatlara ve sosyal konulara da büyük ilgi duyuyor.


O, iki çocuklu, mutlu bir ailenin en küçük bir üyesi. Hayattaki en büyük ideali; ailesine, çevresindekilere, vatanına, milletine ve insanlığa faydalı bir birey olabilmektir.

SERGİDEN GÖRÜNTÜLER








FOTOĞRAFLAR: MUHAMMET YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder