23 Ocak 2011 Pazar

MÜSİAD Trabzon’da; Sarı’nın Yerine Mahitapoğlu


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Trabzon Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu bugün yapıldı. Cephanelik Restoran’da yapılan ve tek liste ile gidilen Genel Kurul’da MÜSİAD Trabzon Şube Başkanlığı görevine Hanefi Mahitapoğlu getirildi.

Gelecek Demiryolu Üzerinden Yapılıyor


Genel Kurul’da aday olmayan eski Başkan Ahmet Sarı, kendi dönemlerinde hayata geçirdikleri projelere ilişkin bilgi verdi. Sarı şunları söyledi:

Trabzon için Projem Var’ yarışmasıyla kentin ufkunu bir boyut öteye taşıdıklarını kaydederek “GAP-Trabzon hattı üzerinde bulunan ve şubelerimizle Türkiye’ye yaptığımız ‘Demiryolu’ çağrısı kentimiz adına yeni bir devrin başlangıcı olmuştur.


O gün için demiryolunu gündem yapmak fizıbıl değildir diyenler bugün demiryolunun hangi güzergâhtan geçeceğinin hesabını yapıyor. Gelecek projeksiyonlarını demiryolu üzerinden yapıyorlar, dün için bizi reel olmamakla suçlayanlar bugün tüm şehirlerde harekete geçen demiryolu platformlarının ışığını yakalamak için uğraş veriyorlar. Bu minvalde MÜSİAD’ın onurlu bayrağını taşıdığımız üç yıl boyunca hiçbir zaman gurur ve kibirin esiri olmadık.


Demiryolu için yola çıktığımızda her zaman bu projenin Trabzon projesi olduğunu hep birlikte hareket ederek hedefe daha rahat ulaşabileceğimizi ifade ettik. Bununla da kalmadık, dönemin tüm aktörlerinin ayağına giderek kendimiz için ehemmiyet arz eden demiryolu projesinin ancak ve ancak bugün Trabzon-Erzincan Demiryolu Platformu tüm kararlılığı ile yoluna devam ederken artık düşlerin gerçek olmasına ramak kalma hedeflerini yine hep daha ileriye ufkunu yine bir boyut ötesine taşımaya devam ediyor” dedi.


Demiryolu Önemli Konu


Yeni başkan Hanefi Mahitapoğlu ise yaptığı konuşmada;

“Bundan sonra yapacağımız çok şey var. Demiryolu önemli bir konu. Şehrimiz konsept bir şehir, gıda ve benzeri ürünlerin nakledildiği bir yer. Çok önemli bir konu daha var, 2000 yılından bu güne Türkiye’de gelişen ekonomik ve istikrar Türk sanayi sektörünün önemli anlamda güçlü bir şekilde sahneye çıkmasını ve dünya pazarlarında kıymet kazanmasına neden olmuştur.

MÜSİAD Genel Merkezi olarak dünyayı Türkiye’ye topladık, Türkiye’nin güzelliklerini ve imkânlarını dünyaya tanıttık. Biz bunu Trabzon ölçeğinde ‘ne yapabiliriz?’ diye düşündüğümüzde Trabzon’un üretim ve kaynaklarını dışarıya pazarlayabilecek organizasyonlar yapabiliriz. ‘Ne yapabiliriz ?’ diye yeni projeler üretmemiz gerekir diye düşünüyorum. Bu anlamda bir performans sergileyeceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

www.takagazete.com - 23.01.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder