29 Ocak 2011 Cumartesi

BÜYÜK OSMANLI TÜRK-İSLAM DEVLETİ’NİN 712. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANIYOR


Osmanlı Devleti'nin Kuruluşu’nun 712. Yıldönümü bugün Trabzon Atapark'ta düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Mehter konseriyle coşan vatandaşlara tavuklu pilav ve ayran dağıtıldı.




Atapark'taki etkinliklere Belediye Başkan yardımcıları Hüseyin Turan ve Osman Gökhan Bali, Emniyet Müdürü Feridun Boz, belediye birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Etkinliklerde bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, geçmişi çok iyi anlama ve yaşama sorumluluklarının olduğunu belirterek;

"600 yıldan fazla bir süre geniş bir coğrafyada ve çok farklı etnik grupları sulh ve sükûn içinde yöneten bir devletin ve tarihin altın sahifelerine adını kaydeden ulu bir çınarın hatıralarına sahip çıkmanın haklı gururunu yaşamaktayız.

Bizler her karış toprağında tarihinin izlerini, Şeyh Edebali'nin alnının teri, her karış toprağında Osman Gazi'nin, Ertuğrul Gazi'nin ve nice kahramanlarımızın gözünün feri olan, kuruluşa ve kurtuluşa ev sahipliği yapan bu eşsiz diyarda yaşamaktan onur duymaktayız.

Şanlı Osmanlı Devleti ve Cumhuriyetimizin kuruluş ruhundan aldığımız güçle, muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden, bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden şanlı ecdadımızı, kahramanlarımızı her zaman olduğu gibi, yine bu günde minnetle ve rahmetle anıyoruz.

Devrinin süper gücü olduğu halde bu gücü dünya barışının sağlanmasında kullanan Şanlı Osmanlı Devleti'nin geniş bir coğrafyada tesis ettiği barışın ne anlama geldiği gün geçtikçe daha iyi anlaşılmaktadır.

Bu tarihi geçmişimizi karalamaya, küçük düşürmeye çalışanlara asla prim vermeyeceğiz. Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in yönettiği, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğup büyüdüğü şehre yakışan da budur.
Bu duygu ve düşüncelerle gururumuza gurur katan, geleceğimize ışık tutan, Şanlı Osmanlı Devleti'nin kuruluşunun 712. yıl dönümünü kutluyor, tüm katılımcılarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.



Bugün ayrıca Türk Ocağı Trabzon Şube başkanlığınca, KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Hakkı Demircioğlu tarafından Türk Ocağı’nda Osmanlı Türk Tarihi ile ilgili bir konferans verildi.




ETKİNLİKTEN BAZI KARELER















Fotoğraflar: Muhammet Yavruoğlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder