15 Ocak 2011 Cumartesi

Trabzon’da Parklar, Yeniden Düzenleniyor

 


 Trabzon Belediyesi tarafından kent içi trafiği rahatlatmak için yol güzergâhlarında yapılan değişikliklerden sonra hazırlanan projeler doğrultusunda 'Taksim Parkı' başta Atapark Kavşağındaki park olmak üzere yeniden düzenleme ve yapım çalışmalarına başlandı.



Trabzon Belediyesi Kent Tasarım Ofisi, KTÜ, Mimarlar Odası’nın destekleriyle hazırlanan projeler doğrultusunda Taksim Parkı, Atatürk Alanı'nı da içine alacak şekilde yeniden düzenlenmesi için ihalesi yapılarak, yer tesliminin ardından yüklenici firma tarafından yapım çalışmalarına başlandı. Aynı şekilde Trabzon Belediyesince Gülbahar hatun Mahallesinde bulunan Kavşaktaki büfeler kaldırılarak, asırlık ağaçlar korunması şartıyla düzenleme çalışmalarına başlandı.



Trabzon Belediyesi tarafından buna benzer birçok projenin 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları’na kadar yetiştirilmesi planlandı. Taksim Parkı-Atatürk Alanı’nı yeniden düzenlenmesiyle Trabzon, tarihine, kültürüne ve sosyal yaşamına uygun yeni bir yaşam alanı kazanılmış olacak.



Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un en önemli yaşam alanlarından biri olan Taksim Atatürk Parkı(Meydan Park)’nı yeniden düzenlemek için hazırlanan projenin yapım çalışmalarına başlandığını belirterek;

“Finansman yönünden herhangi bir sıkıntımız bulunmuyor. Yüzlerce yıllık tarihi geçmişi olan alanı, kentin tarihi geçmişi, sosyal ve kültürel yapısına uygun olarak yeniden düzenlemek için projenin ilk etabını başlattık. 2011 yılında Trabzon'da yapılacak Avrupa Gençlik Olimpiyatlarına kadar Meydan Parkı’nın Türkiye'nin ve Avrupa'nın en güzel parklarından biri haline geleceğine inanıyorum" dedi.

TRABZON HABER AJANSI






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder