13 Ocak 2011 Perşembe

‘Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde ilk konser verildi


Trabzon Belediyesi tarafından yıkılıp yeniden inşa edilen Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde ilk konser verildi.



Şef İhsan Eyüboğlu Yönetimindeki Trabzon Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu “Anadolu’dan Esintiler” adlı konseriyle müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.


“Anadolu’dan Esintiler” adlı konsere Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Başkan Yardımcıları Hüseyin Turan, Ergin Aydın, Osman Gökhan Bali, Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Fahrettin Aksoy, meclis üyesi Seyfullah Kınalı, Trabzon Belediyesi Kültür Müdürü Murat Yeter, Müdür Yardımcısı Cevat Uzun, Trabzonlu sanatçı İsmail Yazıcıoğlu, Trabzon Belediyesi Yayın Müdiresi Canan Kalaycı(Sunucu) ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Konserin sonunda konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, kültür, sanat ve uygarlık kenti Trabzon’da ülkemizin çeşitli yörelerine ait türkülerle izleyicilere çok güzel bir müzik ziyafeti sunan Trabzon Belediyesi Türk Halk Müziği korosuna teşekkür etti.



Gümrükçüoğlu, kültürün, sanatın ve uygarlığın başkenti Trabzon’da bu tür etkinliklerin her geçen gün artarak devam edeceğini belirterek,


“Yeniden yapılan Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nin bile ileride bu kente yetmeyeceğini düşünüyorum. Daha büyük kültür, kongre ve sanat merkezi yapmanın gereğini sanatseverler ve Trabzon halkı ortaya koyacaklardır.


Trabzon’umuzun 4 bin yıllık tarihine bağlı olarak hangi yerine kim hangi taşı koymuşsa hepsini minnetle, şükranla, teşekkürle anıyoruz.


Yapılan hiçbir şey benim, ya da başkalarının eseri değildir. Çok kıymetli Trabzonluların eseridir. Halkımızın, hemşerilerimizin eseridir. Onların verdiği gücün, yetkinin ve verdikleri vergilerin eseridir. Biz sadece vesile oluyoruz. Bizden öncekiler vesile olduğu gibi bizden sonrakiler de olacaktır.


Bu kent barış, sanat, özgürlük, kardeşlik ve paylaşmada ve insanına değer katmada mutlaka önder bir kent olmaya devam edecektir” dedi.



Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da kültür ve sanata verdiği katkılar nedeniyle Trabzon Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu(THM) Şefi ve TRT Sanatçısı İhsan Eyüboğlu’na bir plaket takdim ederek, koro sanatçılarıyla teker teker tokalaşarak, teşekkür etti.

Yeni Haliyle Bina Beğenilmedi



Yen haliyle Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi, izleyicilerin beğenisini kazanamadı.



Konseri izleyen davetliler Hamamizade kültür Merkeziyle ilgili eskiden çok farklı olmadığını, çok hantal ve projesinin salon işlevlerin çok uygun olmadığını, o kadar yapılan masrafa rağmen 500 ve 300 kişilik salonun Trabzon’un beklenen ihtiyaçlarına yeterince cevap veremeyeceğini, salonların, tuvalet, merdiven, kulis ve dış görünüm ve daha birçok unsurun çağdaş olmadığını, estetik ve sanatsal yönden hiçbir özelliğinin bulunmadığını dile getirdiler.

HABER: Muhammet YAVRUOĞLU
FOTOĞRAF: Mehmet BİRİNCİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder