5 Ocak 2011 Çarşamba

KÖYLERE KANALİZASYON AĞI GELİYOR


Trabzon il özel idaresi, Merkez, Akçaabat. Araklı, Çaykara ve Şalpazarı ile Düzköy’deki bazı köyleri pilot bölge seçerek kanalizasyon projelendirme çalışmalarına başladı.


İl Genel Sekreteri İbrahim Kul, çevre güvenliği sağlığı ve insana yatırımda artık kanalizasyonun bir gereklilik olduğunu belirtti.


Trabzon’un kırsalında fosseptik uygulamasından kanalizasyona geçilmeye başlanacak.



İl Genel Sekreteri İbrahim Kul, İl Genel Meclisinin Yeni Yılın ilk Ocak ayı toplantısında konu ile ilgili olarak meclis üyelerini bilgilendirdi. Kul:


Merkez ilçede; Doğançay-Tosköy-Akkaya,
Akçaabat’ta; Ambarcık-Fındıklı,
Araklı’da; Taştepe,
Arsin’de; Yeşilköy,
Çaykara’da; Köknar-Arpalı- Demirkapı-Ulucami köylerinde kanalizasyon çalışmaları ile ilgili projelendirme çalışmalarının sürdüğünü,


Şalpazarı ile Düzköy’de bu çalışmaların tamamlandığı bilgisini verdi. Kul, çevre sağlığı ve güvenliği insana yatırım açısından artık Trabzon’un kırsalında, kanalizasyona geçilmesi gerektiği yönünde stratejik planlarında bir hedefleri olduğunu da belirtti. Kul, 2011 yılı içerisinde bu projelendirme çalışmalarının tamamen bitmesi ile yapım aşaması için ilk kazmayı da vurmayı planladıklarını belirtti.


İl Genel Meclisi’nin özellikle çevreye duyarlılık açısından katı atık toplanması ile ilgili aldığı kararın da 2 yıldan bu yana Trabzon’un kırsalında devam ettiğini belirten Kul, konu ile ilgili çalışma kapsamı alanlarını da 2011 yılı içerisinde genişletmeyi düşündüklerini ifade etti.


HABER-FOTO: Erdoğan TAFLAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder