12 Ocak 2011 Çarşamba

Yatalak Hastalara Evde Bakım Hizmeti


Trabzon Valiliği ile Trabzon Belediyesi’nin iş birliği içerisinde düzenlediği Evde Sağlık Hizmetleri Projesi’nin tanıtım toplantısı valilik önünde gerçekleştirildi.



Törene Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman ve sağlık çalışanları katıldı. Evde Sağlık Hizmetleri Projesi Trabzon Merkez ve Of, Sürmene, Araklı, Akçaabat Vakfıkebir devlet hastanelerinde hizmet verecek olup, Trabzon Belediyesi’nin ise kronik hastaların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağı belirtildi.


Vali Kızılcık, 9 yıl öncesine kadar bu tür projelerin düşünülmesinin bile mümkün olmadığını belirterek, şuanda bu projeyi hayata geçirmenin hazzı içerisinde olduklarını ifade etti.



Vali Kızılcık, sağlıkta yapılan yatırımların devletin vatandaşlarına verdiği önemin göstergesi olduğunu kaydederek,


“Sağlık alanında devletimiz halkımıza yakışır hizmet sunmak için dünyadaki çağdaş uygulamaların hemen hemen hepsini sunmanın gayreti ve arayışı içerisinde. Buda insanına devletin verdiği önemin göstergesidir.


Yatağa bağımlı hasta vatandaşlarımızın hastanelere gelmeden 9 ambulansla hizmet verilecek. Ambulans sayımız kısa sürede 20’ye çıkacak. Mesai saatleri içerisinde önceden teşhisleri konulmuş kronik haslığa sahip vatandaşları evlerine giderek, sağlığa kavuşmalarına yardımcı olacağız.


9 yıl öncesine bakıldığında bu tür hizmetlerin düşünülmesi mümkün değilken şu anda hizmete sunulmasının hazzı içerisindeyiz. Yaklaşık bir buçuk ay önce yine Trabzon’umuzda da sağlık alanında bir ilki gerçekleştirerek, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Cumartesi günleri de sabah 08.00 ile 15.00 arasında 15 branşta poliklinik hizmetleri vermeye başladık.


Hafta içerisinde yoğun çalışma temposundan dolayı hastaneye gitme zamanı bulamayan değerli vatandaşlarımızın Cumartesi günüde bu hizmetlerden faydalanması sağlanıyor. Bende hafta içi ve hafta sonu demeden çalışan sağlık personellerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. (V.B.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder