8 Ocak 2011 Cumartesi

TRABZON VALİSİ DR. KIZILCIK, “KÜLTÜRÜMÜZÜ DEVAM ETTİRMELİYİZ”


Anadolu Sigorta’nın “BİR USTA, BİN USTA” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teknik danışmanlığıyla düzenlediği TRABZON KAZAZİYESİ eğitim çalışmalarının belge töreni ve sergi açılışı Trabzon Sanat Evi’nde gerçekleştirildi.



Açılışını Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın yaptığı sergiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Mahmut Evkuran, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, kursiyerler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açılışın ardından Vali Kızılcık ve beraberindeki heyet sergiyi gezdi.



Vali Kızılcık, unutulmaya yüz tutmuş sanatların yaşatılmasının önemine işaret ederek, yaptığı konuşmada;


“Gerçekten eğitimin yaşı yoktur. Bunu az önce gösterime sunulan eserlerle birlikte bir kez daha gördük. Bu güzelliklerinin ortaya çıkmasına vesile olduğu için başta Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Anadolu Sigorta’ya, Sanat Evimize, ilgili Derneklerimize ve kursiyerlerimize teşekkür etmek istiyorum.


Kazaziye; Türkiye’de şu anda sadece Trabzon’umuzda yapılmakta. Bu çalışma unutulmaya yüz tutmuş sanatımızı insanlığın hizmetine sunmak ve kültürümüz devam ettirmek için fevkalade önemli. Bu sanatla birlikte binlerce kişi ekonomik gelir elde edecekler.


Bu kurs, bizlere göstermiştir ki; insanımıza fırsat verildiğinde o fırsatı en iyi şekilde değerlendirmektedir. Kazaziye sanatının ekonomik bir değer haline getirilmesi mümkündür.


Bu konuda KALKINMA AJANSI’mızın turizm alanında yaptığı duyurudan proje geliştirerek, faydalanabilirsiniz” ifadelerine yer verdi.



Kursa katılan 20 bayan kursiyerin belgelerini Vali Kızılcık verdi. (V.B.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder