21 Ocak 2011 Cuma

Vali Kızılcık “Sanata ve Sanatçıya Önem Veriyoruz”


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde işadamı Erol Tuna tarafından yaptırılan sergi salonunun açılışına katıldı.


Trabzon Akçaabat İlçesine bağlı Söğütlü Beldesinde bulunan 'Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde yaptırılan Erol Tuna Sergi Salonu’nun açılışına, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, İşadamı Erol Tuna, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İl Turizm Müdürü İsmail Kansız, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, İş adamı ve TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek, Işıklar Belediye Başkanı Alişan Bayram, Okul Müdürü ve idareciler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.



Vali Kızılcık; “Gerçekten Trabzon’umuzda iş adamlarımız, hem eğitimde hem de Trabzon’umuzun sanatsal ve kültürel hayatının canlanmasında son derece duyarlı davranmakta, bu alandaki eksikliklerin giderilmesi için devlet-vatandaş işbirliği ile Trabzon’un daha yaşanılabilir daha müreffeh ve daha canlı bir şehir olması için önemli gayretler göstermektedir.

Bu bağlamda iş adamı Erol beye teşekkür ediyorum” dedi


Vali Kızılcık, Trabzon’da sanatsal ve kültürel hayatın canlandırılması için devlet ve vatandaş işbirliğinde önemli çalışmalar yapıldığını ifade etti.


Trabzonlu sanatçıların eserlerini sergilemek için salon sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Vali Kızılcık, bu anlamda sıkıntının giderilmesi konusunda 17. yüzyıldan kalma Alacahan’ın restorasyonu için çalışmalar yaptıklarını belirterek,


“Kış sezonunda Trabzonlu sanatçılarımızın sergi salonlarımızda yaptıkları eserleri sergilemek için yarıştıklarını görüyoruz. Bu alanda da yeterli salonumuzun bulunmadığını ifade etmek istiyorum.


Trabzon’umuzun merkezinde daha büyük salona ihtiyacımız var. 17. yüzyıldan kalma Alacahan’ın restorasyonu bekliyor. 2011’de İl Özel İdaresi Bütçesi’ne oranın restorasyonu için gerekli olan ödeneğin bir kısmı koyuldu. Restorasyon ile hem 17. yüzyıldan kalma bir eseri canlandırmış, hem de burayı bir resim müzesi olarak hayata geçirmiş olacağız” şeklinde konuştu.


Vali Kızılcık, geçmişten günümüze birçok sanatçı çıkarmış Trabzon’un bundan sonrada bu başarısının devam edeceğine inandığını kaydetti.



İş adamı Erol Tuna ise açılışta yaptığı konuşmada;

“İlime, bilime, anlam kazandıran ana iskelet, ana ruh sanattır. Dünyada bilimsiz hiçbir şeyin olmayacağı gibi, bütün gelişmelerin bilim ile olduğunu hesaba katarsak, bilimin ana iskeletini oluşturarak, ona ruh veren sanattır. Bu iskeleti ve ruhu buluşturan da sanatçılardır.

Anadolu ve öncesinden başlayan, İznik’ten, İstanbul’dan, Trabzon’dan devam eden sanat yolcuğu şehrimizde akademik temelli sanatçı yetiştirmeye başlayan bu güzel oklumuz bizlere uluslararası derece kazandıran öğrencilerimize ve bunu sağlayan çok değerli yöneticilerimize teşekkür eder, sergimizin ve salonumuzun hayırlı olmasını çok ama çok ziyaret edilmesini ve yetersiz kalmasını cani yürekten temenni ederim ki, daha büyüklerini daha gelişmiş olanaklar sunan salonları yapabilelim” dedi.



Açılış konuşmalarının ardından Vali Kızılcık, katkılarından dolayı işadamı Erol Tuna’ya bir plaket verdi.


Açılışta okul öğrencileri tarafından Vali Kızılcık’a son sınıf öğrencisi Semra Karagöz tarafından hazırlanan bir portresi ve Akçaabat Kaymakam Erol Özkan’a yağlı boya bir portre hediye edildi. Daha sonra Vali Kızılcık, İşadamı Tuna ve davetliler sergi salonunu gezdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder