27 Ocak 2011 Perşembe

Vali Kızılcık “Hedefimiz Hızlı ve Etkin Hizmet”


Dünya Gümrük Günü” Kutlamaları çerçevesinde Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Gümrük Muhafaza Başmüdürü Fikret Erol ve Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü çalışanlarını makamında kabul etti.



İhracata dayalı kalkınmayı hedefleyen Türkiye’de Gümrük Muhafaza Müdürlüklerine önemli görevler düştüğünü kaydeden Vali Kızılcık, gümrük çalışanlarına güler yüzlü, hızlı ve etkin çalışma tavsiyesinde bulundu.


Globalleşen dünyada gümrüklerin öneminin bir kat daha arttığını belirten Vali Kızılcık,


“Önceki dönemlere oranla hem insan hem hizmet ve hem de mal trafiğinde yaşanan artışlar baş döndürücü mesafededir. Bu trafik esnasında üzerine en büyük sorumluluk düşenlerden biriside sizlersiniz. Burada işleri zorlaştırıcı değil, kolaylaştırıcı olmalısınız. Tabiî ki hukuku uygulayarak, güler yüzle, hızlı ve etkin hizmet vermek ülkemizin gelişmesine önemli katkı sağlayacaktır” şekline konuştu.



İnsanların artık idari yükten kaçtığının altını çizen Vali Kızılcık,


“İnsanlar artık ticaret ve ziyarette kendilerine gereksiz idari yük yükleyen ülkeler yerine, tam tersine işlerini kolaylaştıran ülkeleri tercih etmektedirler. Bizde mümkün olduğunca vatandaşın işlerini kolaylaştırma gayretindeyiz. Teşkilatımız da modern teknolojiyi kullanarak gelen ve gidenlerin minimum sürede işlerini halletmeleri için çalışıyor. Ülkemizin daha da gelişmesi yönünde hizmet ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Zira ülkemiz ihracata dayalı kalkınmayı hedeflemiştir” dedi.


Gümrük Muhafaza Başmüdürü Fikret Erol ise, çağdaş anlayışla hizmet sunma gayretinde olduklarını belirterek,


“Dış ticaret politikasının uygulayıcısı olan kurumumuz ülke kalkınmasına katkı sağlamaktadır. Görev bölgemiz Trabzon ve bağlantılarımız Rize ve Giresun’da modern ve çağdaş bir anlayışla hizmet sunumunu gerçekleştirmekteyiz. Hizmet sunumunda da teşkilatımızın güler yüzü olması için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. (V.B.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder