12 Ocak 2011 Çarşamba

Vali Kızılcık: İnsanımız Her Şeyin En İyisine Layık


Vali Kızılcık ve beraberindekiler hastane servislerini ziyaret ederek, yatmakta olan hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.



Trabzon'da kısa bir süre önce hizmete giren Özel Yıldızlı Güven Hastanesi’nin daveti üzerine verilen yemeğe Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Sağlık İl Müdürü Dr. Kemal Süleyman, daire amirleri, Trabzon Belediye Başkan Yardımcıları, Trabzon Özel Yıldızlı Güven Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Güven, Genel Müdür ve Tıbbı Direktör Opr. Dr. Yusuf Aşık ile hastanede görevli doktorlar katıldı.

 

Vali Kızılcık, özel hastanelerin kamu hastaneleriyle tatlı bir rekabete girdiğini hatırlatarak,


“Hükümetimizin, sağlıkta dönüşüm politikası çerçevesinde ülkemizde bir değişimi gerçekleştirdiğinin önemli göstergelerinden biri Özel Yıldızlı Güven Hastanesi'dir. Gerçekten insanımız her şeyin en iyisine layıktır. Bu anlamda devletimiz insanımıza sağlıktan eğitime, ulaşımdan tarıma her alanda en kaliteli hizmeti sunabilmenin çabası ve gayreti içerisindedir.


Nitekim sağlık alanında gerçekten parmakla gösterilir dünyada kaliteli hizmet sunan bir yapıya doğru hızla gitmekteyiz. Bu sistemin oluşturulmasında gerçekten en büyük pay şüphesiz Sayın Başbakan’ımızın.


Uluslararası harcama standartları ile karşılaştırıldığında çok az daha para harcanmasına rağmen kaynakların etkin ve verimli harcandığı için insanımıza hak ettiği sağlık hizmetinin sunulmasında çok önemli başarıların yakalandığını söyleyebiliriz. Nitekim kamu ve özel hastanelerin tatlı yarışı çerçevesinde hem özel hastanelerimizde hem de kamu hastanelerimizde artık vatandaşlarımız güler yüzle karşılanmakta ve devletin sosyal güvencesi çerçevesinde sağlık hizmetlerini alıp sağlığına kavuşarak evlerine gidebilmektedir" dedi.



Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’da Trabzon’un sağlık merkezi konumunda olduğuna dikkat çekerek,


"Trabzon'un bir sağlık merkezi olması açısından bu hastanelerin önemi büyük.. Burada bölgeden hastalar olduğunu öğrendik. Demek ki Trabzon'un çok eski mazisinden beri bölgenin sağlık merkezi olma, diğer yerlerde çözümlenemeyen sağlık sorunlarının çözümlendiği kent olma özelliği halen devam ediyor” diye konuştu.



Trabzon Özel Yıldızlı Güven Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Güven de yaptığı konuşmada, hastanenin çeşitli aşamalarında kendilerine katkıda bulunanlara teşekkür ederek;


"Bölgemize kazandırılan bu tesisin çeşitli aşamalarında bizlere katkıda bulunan siz değerli misafirlerimiz yemeğimize katılıp bizleri onurlandırdığınız için şahsım ve personelim adına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. (V.B.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder