25 Ocak 2011 Salı


www.akcaabathaber.com - 25 Ocak 2011 Salı 16:12
Akçaabat Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmeti’nde Türkiye gelenlinde 10 örnek hastaneden birisi oldu.


Akçaabat Devlet Hastanesi Evde Bakım Hizmeti’nde Türkiye gelenlinde 10 örnek hastaneden birisi oldu. Giresun, Gümüşhane, Rize, Ordu, Artvin, Erzurum, Samsun ve Trabzon ilindeki hastaneler Akçaabat Devlet Hastanesi çalışmalarını örnek alacak.


Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ve bir süre öncede Akçaabat’ta uygulanmasına başlanılan Evde Bakım Hizmeti’ne Akçaabat Devlet Hastanesi örnek hastane oldu.


Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Akçaabat Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan AKYÜZ, Türkiye genelinde örnek 10 hastane arasına girmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başhekim AKYÜZ;


“Sağlık Bakanlığı’nın direktifleri doğrultusunda Eylül ayı içerisinde başladığımız evde “Evde Bakım Hizmeti”nde önemli mesafe kat ettik. 1 doktor, 2 hemşire 1 sağlık memuru ve 1 şoförden oluşan “Evde Bakım Birimimiz, evde bakım aracımız ile hastanemize bağlı olan Çarşıbaşı, Düzköy ve Akçaabat’ta bize müracaat eden 157 hastamızı evlerinde ziyaret edildi. Bu hastalardan 116’sının bu hizmet alma kriterlerini taşıdığına karar verdik ve bu vatandaşlarımızın gerekli sağlık hizmetlerini evlerinde vermeye başladık” dedi.


Bölgelerinde 300’e yakın hastanın bu hizmete ihtiyacı olduğunu tahmin ettiklerini de ifade eden AKYÜZ;


“Şuan itibari ile bu hizmeti verdiğimiz 116 hasta sayısını az bulmaktayız. Evde Bakım Hizmeti’ne en az 300 vatandaşımızın ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu sayıya görevde çalışan ekip sapımızda bir yenisini ekleme hazırlığı içerisindeyiz. Amacımız insanımıza en iyi sağlık hizmetini vermektir” dedi.



Yaptıkları çalışmanın Sağlık Bakanlığı tarafından örnek olarak gösterildiğini de belirten Başhekim AKYÜZ;


“Bakanlığımız; 13.01.2011 tarih ve 1790 sayılı yazısı ile hastanemizi evde bakım çalışmasına örnek olarak göstermiştir. Bölgemizde bulunan hastaneler yaptığımız çalışmalar ile ilgili bizlerden bilgi alışverişinde bulunacaklar. Bu bizi son derece memnun etti. Bu karar bundan sonraki çalışmalarımızda, daha azimli olmamıza neden olacaktır” dedi.


www.akcaabathaber.com - 25 Ocak 2011 Salı 16:12

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder