23 Ocak 2011 Pazar

ÇIĞ DÜŞMESİ SONUCU HAYATINI KAYBEDEN 10 DAĞCI, ZİGANA DAĞI’NDA ANILDI


Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009'da yürüyüş sırasında çığ altında kalarak, yaşamını yitiren 10 dağcı için anma töreni düzenlendi.



Zigana’da bulunan anıt önündeki törene Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Gümüşhane İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneği (TEDAK) Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tankutay, Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporlar Kulübü Başkanı Mustafa Akbulut, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, hayatını kaybeden dağcıların yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Törende konuşan Vali Kızılcık bu tür acıların bir daha yaşanmamasını temenni ederek,


“Dünya var oldukça bu tür sporlar ülkemizin hazinelerini keşfetmek için olmalıdır. Afetlerde, kurtarma faaliyetlerinde bulunabilmeleri için bu tür faaliyetleri devam ettirmeliyiz. Bu kadar dar bir alanda 10 şehidimizi çığ sebebiyle verebiliyoruz. Buranın bilim adamlarımız tarafından incelenmesi ve ders olarak da okutulması gerekiyor” dedi.


Her acının bir azalma dönemi olduğunu ancak yaşanan bu afetteki acısının azalma döneminin oldukça uzun süreceğini ifade eden Vali Salihoğlu ise,


“Bizler burada yılda bir defa anma törenleri düzenliyoruz, dağcılarımız yürüyüşler yapıyor. Ancak aileleri evlerine her gittiklerinde bu acıyı yaşayacaklar” şeklinde konuştu.



Yapılan duanın ardından grup Zigana Gümüşkayak Tesislerine kadar yürüdü.


Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009'da yürüyüşe çıkan TEDAK üyesi 17 kişi, çığ altında kalmıştı.


Çığ olayında;

Burçak Sevim, Özlem Timurcuoğlu, Hasan Ali İsoğlu, Davut Akdeniz, Erhan Terzi, Hüseyin Karaosmanoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş, Dursun İnan olay yerinde, Hüsniye Sarıbıyık da tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinde hayatını kaybetmişti.


Çığ kazasında Rahmi Keleş, Yonca Yılmaz, Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar, Hasan Çiftçi ve Emel Şimşek de yaralanmıştı. (V.B.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder