24 Ocak 2012 Salı

GAFFAR OKKAN ÖLÜMÜNÜN 10.YILINDA DUALARLA ANILDI


Diyarbakır'da 24 Ocak 2001 tarihinde silahlı saldırı sonucu şehit olan Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve korumaları için anma töreni düzenlendi.


 Ali Gaffar Okkan ve polis memuru korumaları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Selahattin Baysoy ve Atilla Durmuş, suikasta uğradıkları yerde karanfillerle anıldı.


Gaffar Okkan'ın, Şehitlik semti Sezai Karakoç Bulvarı'nda makam aracının içinde silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin üzerinden 11 yıl geçti. Diyarbakır'da düzenlenen anma törenine İl Emniyet Müdür Vekili İlhan Kara, şube müdürleri, polisler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Gaffar Okkan'ın, 90'lı yıllarında kimsenin göremediği ve fark edemediği polis-halk ilişkilerini geliştirdiğini kaydeden Emniyet Müdür Vekili İlhan Kara,


"Gaffar Okkan müdürümüz, polise olan güven duygusunun artırılmasına yönelik bir takım projeler hayata geçirmiştir. Ondan nice zaman sonra 2006 yılında Toplum Destekli Polislik Bürosu, 2009 yılında da şube müdürlüğü olarak bu hizmetler temsil edilmeye başlanmıştır.


Kimsenin göremediğini, kimsenin o dönemde yaşayamadığı bir takım güzellikleri sayın müdürümüz vatandaşla iç içe olma adına birlikte gerçekleştirilmiştir. Kendilerini ve beraberinde şehit olan 5 vatan evladını rahmetle anıyoruz, ruhları şad olsun" dedi.


(CİHAN)


ZAMAN - 24.01.2012 - 12:06

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder