24 Ocak 2012 Salı

UĞUR MUMCU, ÖLÜMÜNÜN 19.YILINDA ANILDI


Uğradığı bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993'te yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 19. yılında evinin önünde ve Türkiye’de düzenlenen çeşitli törenlerle anıldı.


 Uğradığı bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993’te yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 19. yılında evinin önünde düzenlenen törende anıldı. Törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,


“Uğur Mumcu özgür ve bağımsız bir Türkiye’yi tanımlıyordu. Bugün geldiğimiz noktada bir değil, binlerce Uğur Mumcu’ya ihtiyacımız var” dedi.


Mumcu’nun evinin önünde düzenlenen anma törenine CHP, DSP, İşçi Partisi, Eğitim-İş, Birleşik Büro-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği ve Beşiktaş Çarşı taraftar grubunun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Törene katılanlar,


“Hepimiz sakıncalı piyadeyiz”, “Unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankartlar taşırken, “Kahrolsun faşizm” sloganları atıldı. Tören sırasında, sanatçı Selda Bağcan’ın “Uğurlar Olsun” adlı parçası da çalındı. Tören alanına yerleştirilen yansıdan, Mumcu’nun görüntüleri ve konuşmaları paylaşıldı.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Mumcu’nun evine gelerek, Mumcu’nun eşi ve TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu’ya taziyelerini iletti, kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu ile bir süre sohbet etti. Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, TBMM Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ile Emine Ülker Tarhan, CHP Genel Başkan Yardımcıları Nihat Matkap, Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Atila Emek, Gökhan Günaydın ve CHP’li bazı milletvekilleri de Mumcu’nun evini ziyaret etti.


“BİNLERCE UĞUR MUMCU’YA İHTİYACIMIZ VAR”


Kılıçdaroğlu, Uğur Mumcu’nun evinden çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada,


“19 yıl geçti katilleri bulunamadı, namus sözü verildi gereği yapılmadı. Bizler de sabırla bekliyoruz. Uğur Mumcu’yu pusuya düşürüp katledenler bulunsun, adalet yerini bulsun. İstediğimiz bu” diye konuştu.


Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorusu üzerine Uğur Mumcu’nun Türkiye için “bağımsızlığı, özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü” ifade ettiğini belirterek,


“Uğur Mumcu özgür ve bağımsız bir Türkiye’yi tanımlıyordu. Bugün geldiğimiz noktada bir değil, binlerce Uğur Mumcu’ya ihtiyacımız var” dedi.


Kılıçdaroğlu, “Katillerin bulunması yönünde umudunuz var mı” şeklindeki bir soru üzerine de “Her zaman umudumuzu koruyacağız, umutsuzluk bizim kitabımızda yok” diye konuştu.


Ardından Kılıçdaroğlu, Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu ile birlikte evin karşısındaki Uğur Mumcu anıtına mum ve karanfiller koydular. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından, vatandaşlar tören boyunca ellerinde tuttukları, üzerinde Uğur Mumcu’nun fotoğrafının yer aldığı ve “Unutmadık, unutturmayacağız” yazan beyaz balonları gökyüzüne saldı.


ANKA


AKŞAM - 24 ocak 2012 salı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder