24 Ocak 2012 Salı

FRANSA SENATOSU’NDAN SKANDAL 'İNKÂR' YASASINA ONAY !



Fransa Senatosunda görüşülen 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin suç sayılmasını öngören yasa teklifi 127'ye karşı 86 oyla kabul edildi.


Fransa Ulusal Meclisinin onayının ardından Senato'ya gönderilen yasa teklifi, Senato'dan da onay aldı. 86 "hayır" oyuna karşılık 127 "evet" oyuyla yasa teklifi kabul edildi.


Bundan sonra yasa teklifi Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin onayına gönderilecek. Sarkozy'nin yasa teklifini Şubat'ta Meclis tatile girmeden önce onaylaması bekleniyor.


Teklifin yasalaşmasının ardından, Fransa'da 'Ermeni soykırımının' varlığını inkâr etmek suç haline gelecek ve inkâr edenler 1 yıl hapis ve 45 bin Avro tazminat cezasıyla yargılanacak.


Ortaçağ karanlığına dönen Fransa’nın hala bu insanlık ayıbından kurtuluş şansı var. Faşist yasa teklifini 60 senatörün bir araya gelmesiyle Anayasa Mahkemesi'ne gönderilmesi bu insanlık ayıbına engel olma şansını veriri.


TARİHÇİLER ENDİŞELİ


Sueur, Fransa'nın ünlü tarihçisi Pierre Nora'nın, parlamenterlerin tarih yazamayacağı, anayasa hukukçusu Robert Badinter'in ise ''parlamentoların mahkeme olmadığı'' yolundaki açıklamalarına atıfta bulundu.
Kanunlar Komisyonu Başkanı, ''Fransız tarihçiler, bu yasa teklifiyle ilgili gelişmeleri endişeyle izliyorlar'' dedi.


Kanunlar Komisyonunun uyarısının Senato tarafından dikkate alınması gerektiğini belirten Sueur, Fransız hukukçuların da, yine gelişmelerden büyük rahatsızlık duyduğunu ifade etti.


Genel kurulda konuşmalar önce siyasi gruplar adına yapılacak, daha sonra kişisel konuşmalara geçilecek. Genel kuruldaki konuşmaların yaklaşık 2 saat sürmesi bekleniyor.


DIŞARDA PROTESTO


İçerde bu kritik görüşme devam ederken dışarıda ise gurbetçiler ve yasaya destek veren Ermeniler gösteri yaptı.


Komünist grup bölünmüş durumda


Fransa Senatosu genel kurulunda, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkârını suç sayan yasa teklifinin görüşülmesi sürüyor. Hükümet ve kanunlar komisyonu temsilcisinin ardından, siyasi grup adına konuşmalar başladı. Komünist Grup adına konuşan Isabelle Pasquet, yasa teklifini kişisel olarak desteklediğini söyledi.


Pasquet, bununla birlikte kendi siyasi gruplarında bu konudaki görüş ayrılıklarının sürdüğünü belirterek, bazı komünist senatörlerin 'evet' bazılarının 'hayır' oyu vereceğini, bazılarınınsa oylamaya katılmayacağını duyurdu.


Komünist grubun, senatoda 21 üyesi bulunuyor.


1 YIL HAPİS, 45 BİN EURO CEZA


Teklifin senatodan geçip Cumhurbaşkanı Sarkozy tarafından onaylanması halinde, Fransa'da 'Ermeni soykırımının' varlığını inkar etmek suç haline gelecek ve inkar edenler 1 yıl hapis ve 45 bin Euro tazminat cezasıyla yargılanacak.


Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan, Dalga geçer gibi Türkiye'ye 'itidal' çağrısı (!)


Fransa Dışişleri Bakanlığı, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa teklifinin senato gündemine gelmesinin ardından Türkiye'den gelen sert tepkilere ilişkin yaptığı "itidal" çağrısını yineledi.


Bakanlık Sözcüsü Bernard Valero, "Türkiye'yi önemli bir müttefik'' (!) olarak niteledi ve ''Türkiye'ye itidal çağrısı yapıyoruz. Türkiye bizim için önemli bir ortak ve müttefik. Türkiye ile ikili ve bölgesel konularda ve bütün alanlarda ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem veriyoruz" diyerek kargaları dahi güldürmeyi başardı.


SKANDAL TASARI OLMAYAN BİR OLAYI CEBREN KABULE ZORLUYOR


Tasarı 22 Aralık'ta 577 üyeli Fransız Meclisi'nde 60 kişinin katıldığı ve 50 oyla kabul edilmişti. Teklifin yasalaşması halinde, Fransa'da ‘Ermeni soykırımının’ varlığını inkâr etmek suç haline gelecek ve SOKIRIM yalanını red edenler 1 yıl hapis ve 45 bin Euro tazminat cezasıyla yargılanacak.

Ajanslar - 23 Ocak 2012 Pazartesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder