1 Ekim 2019 Salı

'CAMİLER ve DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI' KUTLANIYOR

TRABZON - 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' Dolayısıyla Düzenlenen Program Trabzon'da Gerçekleştirildi.


Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun yanı sıra Trabzon İl Müftüsü Osman Aydın, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.


Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, İslam medeniyetinin camiyi merkezine alan bir medeniyet olduğunu söyleyerek:

"Camiler, sosyal hayata şahitlik eden, İslam beldelerinin etrafında hayat bulduğu, mümin yüreklerin kendisinde buluştuğu kutlu mekânlardır. Camilerimiz, sadece ibadetlerimizi icra ettiğimiz bir mekân değil, aynı zamanda tarihimizin ve kültürümüzün bir arada yaşandığı merkezlerdir.

İslam toplumunu şekillendiren ve Müslümanlığın simgelerinden olan camilerimiz; tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de duruşuyla, sıcaklığıyla tüm insanları kucaklamaktadır.

Zira camiler, hayatın günlük telaşı içinde kendimizi dinleyebileceğimiz müstesna yerlerdir. Müslümanlar olarak kardeşliğimizi pekiştirmeye, birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırmaya vesiledir. Her türlü benlik duygusundan arınarak bedenlerimizle beraber gönüllerimizi de birleştiren mübarek mekânlardır. Hepimiz için cami kimi zaman huzur ve sükûn, kimi zaman da umut ve teselli kaynağıdır." dedi.


Camilerin eğiten, öğreten ve örnekler sunan yapısıyla da dînî ve ilmî hayatın odak noktası olmaya devam ettiğini ifade eden Vali Ustaoğlu:

"İnsanların normal yaşantılarında sahip oldukları tüm unvanları, imkânları, statüleri, ırkları ve renkleri ortadan kaldırarak eşit şekilde ve yan yana dizilerek Allah'ın (C.C.) huzurunda hep birlikte secdeye vardıkları cami, hak ve adalet anlayışını slogan olmaktan çıkarıp mümin zihinlere kalıcı şekilde nakşeder.

Aynı kubbe altında birleşmek müminlere; birbirine karşı sevgi, merhamet ve adalet duygularıyla bakmayı öğretir.
Camilerin bu hususi rolünü sürdürmesinde elbette din görevlilerimizin yeri büyüktür. Zira camilerimizin bireysel ve toplumsal hayata yansıyan faydaları, ancak bilgili, kültürlü ve özverili din görevlilerinin özel çabalarıyla gerçekleşebilecektir.

Görevlilerimizin özverisi, halkımızın itibarı sayesinde camilerimiz sadece madden değil mânâ itibariyle de imar edilecek ve bu mânâ camiden bütün bir topluma yayılacaktır.

Hayatımıza rehberlik eden hocalarımızdan, camilerimizin en değerli varlığı olan cemaatimizden ahirete irtihal edenlere rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından program Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşık Kutlu'nun 'Cami ve Hayat' konulu konferansıyla devam etti.

Vali Ustaoğlu, daha sonra Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla açılan sergiyi ziyaret etti.

01.10.2019


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder