25 Ekim 2010 Pazartesi

Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi Vefatının 1. Yılında Dualarla Anıldı


İlmi ve tevazusuyla gönülleri feth eden Kanaat Önderi Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi vefatının 1. yıl dönümünde kabri başında Kur’an ve dualarla anıldı.






Programa Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Ak Parti İl Başkanı Hasan Karal, Yeşilcami Vakfı Başkanı Abdullah Ustaosmanoğlu, İl Genel Sekreteri Sultan Yılmaz, Rize İl Kültür Müdürü İsmail Hocaoğlu, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Haydar Ali Yılmaz, İlçe Belediye Başkanları, Rize Belediyesi Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Program İstanbul Yeşilcamii Kur’an kursu öğretmenlerinden Ercan Çakıroğlu, Uzunköy Camii imamı Burhan Cerrah ve Trabzon Falkoz Kur’an Kursu öğretmeni Bayram Koç’un Kur’an-ı Kerim okumalarıyla başladı.
Programda selamlama konuşmasını Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder yaptı.

Minder konuşmasında,


“Daha dün burada muhteşem bir cenaze merasimi ile kendisini hakka uğurlamıştık. Çok bunaldığımız dönemlerde kanatları altına sığınır manevi destek alırdık. O, iyi bir yol gösterici, kadim bir dost, güvenli bir sığınaktı. Allah rahmet eylesin” dedi.


Daha sonra söz alan Rize İrşad Vakfı Yönetim Kurulu, ailesi ve talebeleri adına Rize Merkez Kale Camii İmamı Abdulkadir Kara;


”Rahmetli diyordu ki? Bu millet ekmeksiz kalabilir, susuz da kalabilir. Ama bu millet ilimsiz kalamaz, âlimsiz kalamaz. Hocamız çok mütevazı biriydi, ailesi adına şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu kadar kaside ve beyit seven bir âlim bulmak çok zordur” dedi.


Son olarak bir konuşma yapan Yeşilcamii Vakfı Başkanı Abdullah Ustaosmanoğlu;


Hocamız tam bir Allah adamı, gönül adamı, mütevazı bir mümindi. Buraya gelmeden önce Mahmut Efendi hazretlerini ziyaret ettim. Kendisi gelemeyeceği için bizi gönderdi. Tüm Rizelilere gönüller dolusu duaları var, ayrıca sizlerden bir isteği var. Allah’ın dini İslam’ı, Resülüllah’ın sünnetini hep beraberce yaşayalım ve yaşatalım” dedi.


Güneysu İlçe müftüsü Muhammet Yıldız’ın hatim duasını yapmasıyla sona erdi.

 
 
Öğlen namazına müteakiben gelen misafirlere ikramda bulunuldu.

Rize Güneysu Haber - 23 Ekim 2010 Cumartesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder