13 Haziran 2010 Pazar

Araştırmacı Yazar ALBAYRAK’tan Yeni Bir Kitap Daha “DÜNDEN BUGÜNE TRABZON BASINI”



Trabzon Sanat Evinde, 2. SANAT GÜNLERİ(1-13 Haziran 2010) kapsamında; 12 Haziran 2010 Cumartesi Günü, Araştırmacı Yazar Hüseyin ALBAYRAK Tarafından “DÜNDEN BUGÜNE TRABZON BASINI” adlı Eseri Tanıtıldı ve İmza günü düzenlendi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanlığı tarafından Trabzon Sanat Evinde, 2. SANAT GÜNLERİ(1-13 Haziran 2010) kapsamında; 12 Haziran 2010 Cumartesi Günü Saat 19.00’da Araştırmacı Yazar Hüseyin ALBAYRAK’ın “DÜNDEN BUGÜNE TRABZON BASINI” isimli 4 ciltlik eseri okuyucuya tanıtıldı, İmza günü düzenlendi.

Tanıtım ve İmza Günü Programının sunuculuğunu Nurcan YAZICI üstlendi. Programın açılışı TYB Trabzon Şube Başkanı İbrahim SAĞLAM tarafından yapıldı. Ardından sırasıyla Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun ATA, KTÜ Öğretim Üyesi Veysel USTA, Vakfıkebir Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Karikatürist Gazeteci Hikmet AKSOY söz aldı. Konuşmacılar tarafından Trabzon Basın Tarihi, araştırmalarda karşılaşılan güçlükler, eski yıllara ait Trabzon’da çıkan gazetelerin teminindeki güçlükler ve eksik nüshaların temini ve ALBAYRAK’ın ortaya koyduğu eserin ehemmiyeti vurgulandı.

Ardından söz sırası Araştırmacı Yazar Hüseyin ALBAYRAK’a geldi. Hüseyin ALBAYRAK ile ilgili bir slâyt sunumu yapıldı. Ve ALBAYRAK kitabı hakkında bazı bilgiler sundu.

Sunumdan sonra Araştırmacı Yazar Hüseyin ALBAYRAK’a Dört Şilt ve Katılım Belgesi takdim edildi.

Salon toplantısının ardından Trabzon Sanat Evi’nin bahçesinde açılan stantta Araştırmacı Yazar Hüseyin ALBAYRAK: “DÜNDEN BUGÜNE TRABZON BASINI” isimli 4 ciltlik eserini satın alan davetlilere birer birer imzalayarak, okuyuculara takdim etti.

Bu güzel kültür etkinliğine katılanların fazlalığı memnuiyet verdi. Ancak, Trabzon’u yönetenlerden, siyaset ve bürokrasiden yine pek fazla kişinin katılmaması dikkatlerden kaçmadı. Etkinliğe katılan Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü İsmail KANSIZ’a ise söz verilmesinin unutulması şaşkınlıkla karşılandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder