21 Haziran 2010 Pazartesi

EFENDİ BABA(Rh. A.) DUALARLA ANILDI



Halk Arasında Efendi Baba Diye Tanınan Zamanının Kutb-u Azam’larından Hacı Muhammed BATAROĞLU Bugün(20 Haziran 2010 Pazar) Öğle Namazından Önce Mezarı Başında ve camide Okunan Kur’an ve Dualarla Anıldı.



Bugün 20 Haziran 2010 Pazar Günü, Efendi Baba’ya gönül veren müminler, Akçaabat Zaferli Köyünde bulunan kabri ziyaret edildi. Kabri başında ve camide öğle namazından önce Kur’an-ı Kerimler okundu. Dualar yapıldı. Akabinde camide okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i şeriften sonra Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) Efendimize salat ve selamdan sonra bütün Kutb-u Azama, İslam âlim ve büyüklerimize, şehitlerimize bütün Müslümanlara dualar yapılarak, Efendi Baba yad edildi.



Her yıl Nisan aylarında yapılan “Anma Günü”, bu yıl Hacı İsmail Lermioğlu’nun İstanbul’da nörolojik bir rahatsızlık geçirmesi nedeniyle gecikme olmuş ancak sağlığının düzelmesi üzerine anma toplantısı kalabalık bir cemaat tarafından gerçekleştirildi.

Okunan Kur’an, ilahi ve Mevlid-i Şeriflerden sonra Efendi Baba’nın torunlarından Hacı Mustafa Baytar tarafından çok etkileyici bir konuşma yapıldı ve ardından rahatsızlığı nedeniyle yeni sağlığına kavuşan Hacı İsmail Lermioğlu tarafından gönüllere ferahlık veren etkileyici bir dua yapıldı. Coşkulu cemaatin âmin sesleri her yanda yankılandı.

Kur’an, ilahi, Mevlid, konuşma ve duanın ardından huşu içerisinde kılınan öğle namazdan sonra iştirak edenlere geleneksel yemek verildi.

HABER ve FOTO: Muhammet YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder