13 Haziran 2010 Pazar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'da Konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan Başbakanlığa ait "ANA"uçağı saat 12.30'da Trabzon Havalimanı’na indi.  

Erdoğan'ı, Trabzon Havalimanı'nda, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, milletvekilleri ve diğer yetkililer karşıladı.



Başbakan Erdoğan ile Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nüket Hotar da Trabzon'a geldi.


Başbakan Erdoğan, Trabzon Merkez Atatürk Alanı'nda düzenlenen TOKİ anahtar teslim törenine katıldı. Erdoğan konuşmasına başlarken,


"’Oy benim sevdiceğum olur mi böyle keder,


Of -Sürmene Yaylası on beş doktora bedel. Trabzon büyük şehir doyamadım tadina,


Uzaktan sevmek olmaz, Gel yakina yakina’.


Sadece açılışlar yapmaya değil, 15 doktora bedel havayı bir kez daha teneffüs etmek için, sizlerle konuşmak için geldim" dedi.


YÜREĞİMİZ AKDENİZ KADAR BÜYÜK


“Gazze'de yüzlerce çocuk katledildi, dünya bunlara sessiz kaldı. Biz bu olaylar olurken Karadeniz gibi coşmasını da biliriz. Terör olaylarında batılı sessiz duruyor. Anlaşmaların gereğini yerine getirmiyorlar... Uluslararası hukuka saygı bu mu?


Şu sıralar ABD'de ve Avrupa'da çıkan bazı gazetelerde Türkiye’ye yönelik kara propaganda başladı. Bizim Filistin tepkimize ve İran tepkimize rahatsız olmuşlar. Yüzlerce birbirimize sırtımıza döndüğümüz Arap kardeşlerimizle yakınlaşmamızdan rahatsız oldular. Yalan üstüne yalanlar atıyorlar. Eksen kaydı diyorlar...


İsrail'in yaptığı katliamları örtmek istiyorlar... Geçen sene hatırlayın bir medya grubuna ceza kesildi. Bizi basın düşmanı ilan ettiler. Sonra şimdi İsrail'in yaptığını neden eleştirmiyorsunuz? Neden bir cümle yazıyorsunuz? İsrail yanlış yaptı ama deyip İsrail’i haklı göstermek için çalışılıyor. Gazze’de gazetecilere işkence yapıldı neden sesin çıkmadı. Vergi cezası nedeniyle gazetecilere yapılanları neden protesto edemediniz... Kara propagandaya boyun eğmeyecek ve haksızlığa karşı susmayacağız...”


BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK


“Anayasa Mahkemesi Ana muhalefet Partisi haline geldi. Milletten kaçmayın, gelin sandığa gidelim. Anayasa değişikliği sizin önünüze geleceğiz. Mühür sizin elinizde olacak. Siz arkamızda olduktan sonra biz yola devam edeceğiz.


Ne zaman Türk ekonomisi güçleniyor. Anında tahriklere başlıyorlar... Çetelere karşı önümüzü kesmek istediler başaramadılar. Kanlı saldırı ve eylemlerle terör bizi hedeflerimizden vazgeçirmeye çalıştılar... Bir lojmana saldırdılar.. Hastaneden dönen otobüse saldırdılar... Şemdinli’de bir asker şehit oldu. Tokatta helikopter kazasında Mardin de kazada toplam 4 askerimizi şehit verdik. Kökü dışarıda eli kanlı örgütlere inat bu oyunu bozacağız...


Darbe anayasasını değiştirmek istedik buna karşı bakın kimler ittifak kurdular. Biz üzerimize düşeni yaptık şimdi söz ve mühür sizde. Kararı siz vereceksiniz... En son korsanlığa karşı geldiğimiz için devlet terörüne karşı geldiğimiz için üzerimize geliyorlar...


Türkiye ne zaman ilerlese, ekonomi düzelse kirli eller devreye giriyor. İçerde ve dışarıda tahrikler gerçekleşiyor. Ama biz oyuna gelmeyeceğiz. Çetelerle, mafyayla, terörle, hukuk dışı tüm örgütlerle mücadeleye devam edeceğiz. Bu devran böyle gelmiş böyle gitmeyecek artık..”

Erdoğan daha sonra Trabzon'da mikrokredi almaya hak kazanan kadınlara belgelerini ve TOKİ'nin Trabzon'da yaptırdığı konutların hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti. Bu sırada ailesiyle anahtarı alan bir kız çocuğu,


"Sayın Başbakanım, 2 yaşımdayken de beni kucağınıza almıştınız. Ev sahibi olduğum için çok mutluyum" dedi.


Bu sırada, izleyicilerin arasından adının Yahya Aydın olduğu öğrenilen bir kişi,


"Başbakanım yanınıza gelmek, elinizi sıkmak istiyorum" diye bağırdı.


Başbakan'ın onu yanına çağırması üzerine de bariyerin üzerinden atlayarak Erdoğan'ın yanına giden Aydın, Başbakan ile bir süre sohbet ettikten sonra izleyicilere dönerek;


"Ben bu adama aşığım" diye bağırınca büyük alkış aldı.


Törenin sonunda KTÜ'de öğrenim gören Filistinli iki öğrenci, Başbakan'a Filistin bayrağı ve boyunlarına sardıkları kefiye hediye etti. Öğrencilerden Abdullah Abuşeyh, Başbakan Erdoğan için yazdığı teşekkür mektubu ile Arapça şiiri okudu.


Bu sırada izleyiciler, 'KAHROLSUN İSRAİL' diye slogan attı.


Başbakan Erdoğan, törenin sonunda da Trabzon'da yapımı tamamlanan bazı tesislerin açılışını yaptı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'a stad müjdesi verdi


Başbakan Trabzon’da yaptığı konuşmada stad sözü verdi. Erdoğan:


"Ben seçim zamanı buraya geldiğimde Akyazı’da stad sözü vermiştim. Bunun için iş adamlarını bekledik.


Gelsin Akyazı’yı yapsın istedik. Karşılığında Avni Aker’i verecektik. Bekledik, bekledik olmadı. Sonunda iş başa düştü. Şimdi TOKİ olarak, bu stadı inşallah biz şu anda başlıyoruz. Şu anda projeyi süratle bitiriyoruz. Dolgusu hemen başlıyor. Denize dolgu yapıyoruz. 600 bin metrekare alan burada meydana getiriyoruz."


40 bin kişilik bir stad yapıyoruz


"İl Müdürlüğü hizmet binası, 3 bin kişilik kapalı spor salonu, 3 bin seyircili bir tenis kortu, çin futbol sahaları burada bulunacak. Böyle bir komplekse inşallah sahip oluyor Trabzon. Dozerler çalışmaya başladığı andan itibaren Allah nasip ederse iki yılda bu işi bitireceğiz" dedi.

HABER: Muhammet YAVRUOĞLU - 13 Haziran 2010 Pazar 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder