6 Ocak 2011 Perşembe

MECLİS, LÖSEMİLİ ÇOCUKLARI GÜNDEMİNE ALDI

Karadeniz Lösemili Çocuk Hastalan Derneği Başkanı Prof. Dr. Erol Erduran “Dernek ile meclis ve Trabzon’un sağlık birimleri kurumları ortak projeler üretmeye hazırız” dedi.


Karadeniz Lösemili Çocuk Hastalan Derneği Başkanı Prof. Dr. Erol Erduran, il genel meclisi gibi önemli bir kurumun lösemili çocuk hastaların tedavisi ile ilgili gelişmelere sıcak ilgi duymasından memnuniyet duyduklarını belirterek; “Dernek ile meclis ve Trabzon’un sağlık birimleri kurumları ortak projeler üretmeye hazırız” dedi.

Prof Dr Erol Erduran, Trabzon il genel meclisinde konuştu


Trabzon İl Genel Meclisi Lösemili Çocuk Hastaların tedavisi ve tedavi imkânlarının iyileştirilmesi konusunu gündemine aldı.
Karadeniz Lösemili Çocuk Hastalar Derneği Başkanı KTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Erduran, İl Genel Meclisinin toplantısına katıldı.


ÇERNOBİL, KANSER VAKALARINI TETİKLEMEDİ


Prof Dr Erduran, Trabzon’da Çernobil’e dayalı bir kanser vakasının arttığına dair bilimsel veriler olmadığını da açıkladı. Söz konusu radyasyona tabi kanser çeşitlerine iddia edildiği gibi istastiki veri olarak arttığı yönünde ellerinde somut bir değerlendirme tutulacak verinin oluşmadığını da sözlerine ekledi.


ORTAK PROJEYE HAZIRIZ


Erduran, İl Genel Meclisi gibi bir kurumun lösemili çocuk hastaların teravisi, tedavi imkânları ve mekânlarının geliştirilmesi ile ilgili olaya sıcak bir yaklaşım göstermesinden hem Dernek Başkanı, hem de bir bilim insanı olarak memnuniyet duyacağını belirterek; “En kısa zamanda bu konuda ortak çalışmaya hazırız” dedi.


Lösemili hastalar ile ilgili taşıma suyla değirmenin dönmeyeceğine de dikkat çeken Erduran; “İl Genel Meclisinin tüm üyelerini özellikle mensubu olduğu parti yetkililerine şu konuda baskı yapmasını istiyoruz, Trabzon’a önce Onkoloji Enstitüsü kurulsun, içinde de onkoloji hastanesi olsun. Bu da KTÜ bünyesi üzerinde şekillensin” dedi.


Erduran, Trabzon’da ve Türkiye’de sağlık yatırımlarında önemli hamleler yapıldığını ancak eksikliklerin hala var olduğuna da dikkat etti.

SAĞLIK DA DEVRİM YAPILDI




Meclis Başkanı Revi, “Türkiye sağlıkta devrim yaptı” dedi.


Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi; Trabzon’da Onkoloji Hastanesinin kurulması ile ilgili hükümetin ciddi bir çalışma içerisinde olduğunu belirterek; “Bunun nasıl, ne şekilde olacağını elbette ilgili kurumlar karar verecek, bilim insanları da kuşkusuz görüşlerini belirtecektir. Biz kısa dönemde lösemili çocuk hastalarımız için KTÜ bünyesi içerisinde yapılan iyi, güzel yatırımlara destek vermek istiyoruz. Bunun içinde ortak çalışma kararlılığımızı göstereceğiz” dedi.


HABER-FOTO: Erdoğan TAFLAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder