17 Ocak 2011 Pazartesi


Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Çağlayan Beldesi’ni ziyaret ederek belediye başkanı, mahalle ve köy muhtarlarının beldede yaşanan yol, su ve hırsızlık konusundaki sıkıntıları dinledi.



Belediye binasında düzenlenen toplantıya Vali Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon İl Genel Meclis Başkanı Haydar Revi, Çağlayan Belediye Başkanı Firar Bayrak, köy ve mahalle muhtarları katıldı.


Çağlayan Jandarma Komutanı Kıdemli Baş Çavuş Eyüp Özdemir’in, beldede yaşanan hırsızlık olaylarının giderilmesi için kamera sistemi kurulması talebini iletmesi üzerine Vali Kızılcık, kamera sistemi için çalışma yapılması talimatını verdi.



Vali Kızılcık, belde belediyelerinin hizmet konusunda maddi sıkıntılar içerisinde olduğunu bildiklerini ve 2011 yılında BELDES projesi kapsamında belde belediyelerine önemli bir ödenek aktarılacağını ifade ederek,


“Çağlayan beldemizin hem yol, hem su sorununu çözmek için şüphesiz önemli adımlar atılmıştır.


İl Özel İdarelerinin belde içerisine doğrudan yatırım yapma şansı hukuken yok.


KÖYDES projesi kapsamında köylerimizin yol ve su ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Yolsuz ve susuz köyümüz yok, ama standardının yükseltilmesi gereken yerler vardır. Mahallelerimizin yollarının yapımında belde belediyelerimizin sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu biliyoruz.


Biz de İl Özel İdaresi olarak, destek oluyoruz. BELDES projesi çerçevesinde bunların gerçekleşeceğini düşünüyorum. 2011 yılında önemli bir kaynak aktarımı olacak” dedi.


Vali Kızılcık, Bölge için hayati önem arz eden Çağlayan Özbirlik Grup Yolu’nun yapılması içinde İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi’den öncelikli ödenek ayrılmasını istedi.


Toplantıda 2 mahallenin su sorunu bulunduğu ve bu amaçla bir proje hazırlandığı Vali Kızılcık’a iletildi. Vali Kızılcık da bu konuda çalışma yapacaklarını söyledi.


Bölgede bulunan kömür depolarının kaldırılması için koordineli bir çalışma yapılması gerektiğinin altını çizen Vali Kızılcık,


“Çağlayan beldemizin Değirmendere Vadisi ve Sumela(Meryemana) Manastırı’na ulaşan yol üzerinde olması nedeniyle beldenin turistik bir havzaya kavuşması için belli projeler çerçevesinde çalışmalar devam etmekte olup, bu çerçevede havzada bulunan kömür depolarının da başka bir yere nakledilmesi gerekmektedir. Kömür depolarının buradan kaldırılması çalışmalarına Trabzon Belediyesi, belde belediyesi ve havzada bulunan diğer yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşlarının koordineli bir şekilde sorunu halletmek için çalışması gerekmektedir” dedi. (V.B.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder