27 Ocak 2011 Perşembe

Vali Kızılcık, Vatandaşları Orman Yangınları Konusunda Uyardı


Sürmene İlçesi Zahra Dağı’nda 25.01.2011 tarihinde meydana gelen yangında yaklaşık 60 hektar alan tahrip oldu.


Gece saatlerinde farklı noktalarda başlayan yangın gece geç saatlere kadar devam etti. Yangını haber alan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, hemen İl Afet ve Acil Durum Müdürü Uğur Serencam’ı görevlendirerek kurtarma ekipleri ile birlikte yangın bölgesine gönderdi.


Yangın bölgesinin ulaşım yoluna uzak olması nedeni ile söndürme çalışmaları güçlükle devam etmiş, Trabzon Orman Bölgeye ve Sürmene ile Pazar Orman Şefliklerine ait arozözler, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin ısrarlı çalışmaları ile yangın gece saat 03.00 sularında kontrol altına alınarak söndürüldü.


Yangının başladığı ilk andan itibaren Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Uğur Serencam ve Orman Bölge Müdürü Celal Pir, yangın sönene kadar olay yerinde bulunarak söndürme çalışmalarını koordine ettiler.


Vali Kızılcık, söndürme çalışmalarında gece karanlığında fedakârca mücadele veren ekipleri tebrik ederek, yangının yerleşim yerlerine sıçramadan söndürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.


İlimizde havaların yaklaşık 3 aydan beri güneşli ve sıcak olması nedeni ile özellikle ormanlık alanlarda yangın riskinin tehlikeli boyutlara ulaştığını kaydeden Vali Kızılcık, vatandaşlardan anız yakmamalarını isteyerek, vatandaşları bir kez daha uyardı. (V.B.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder