13 Temmuz 2019 Cumartesi

ASKON AYLIK EKONOMİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI, TRABZON'DA YAPILDI

TRABZON - Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON)'un her ay bir ilde açıkladığı Aylık Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'nın 6.' sı, Vali Ustaoğlu'nun katılımıyla Trabzon'da gerçekleştirildi.


ASKON Aylık Ekonomi Değerlendirme Toplantısı'na; Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın ve iş adamları katıldı.


Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu, Karadeniz'in incisi Trabzon'un bölgenin en önemli çekim merkezi olan illerin başında geldiğini söyleyerek:

"Bu anlamda böyle bir şehrin valisi olmak, güzel insanlara hizmet etmek bizler içinde son derece onur vericidir.

Sizlerle birlikte bu şehrin geleceğine katkıda bulunmak adına ne gerekiyorsa tüm yerel dinamiklerimizle birlikte el birliğiyle içerisinde yapmaya gayret göstereceğiz. Bu şehri yeniden keşfetmeye gerek yok. Asya ile Avrupa'nın birleştiği Tarihi İpek Yolu güzergâhı üzerinde yer alan Trabzon doğal güzellikleri, tarihi misyonuyla ve liman şehri olması münasebetiyle önemli bir misyona sahiptir.  Burada önemli olan şehir adına bu vizyona uygun neler yapmak gerekiyorsa hep birlikte onu yapmaktır.

Hedeflerini 2023 olarak belirleyen ve dünyanın ilk on büyük ekonomisi içerisine girmeyi amaçlayan ülkemiz bunun yanında vizyonunu da 2053–2071 olarak belirlemiştir.

Bu manada Trabzon'un girişimcilerine de çok ciddi ihtiyaç olduğunu belirtmek isterim. İlimiz farklı alanlarda yetiştirdiği kıymetli şahsiyetleriyle ülkemizin birçok yerinde söz sahibi olmuş, yönetiminde, ekonomisinde ve yönetiminde bulunmuştur.

Bilindiği gibi Trabzon istihdama, ekonomiye ciddi katkıları olan iş adamlarımızın daha güzel işler yapması ve destek olma adına cazibe merkezi olma programı içerisine alınmıştır. Bu noktada Sanayi ve Teknolojisi Bakanımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bu program iş adamlarımızın, girişimcilerimizin ortak kültürlerini ve fikirlerini birleştirmek adına çok önemlidir" dedi.

13.07.2019


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder