27 Temmuz 2019 Cumartesi

KUZEY GÖZ HASTALIKLARI MERKEZİ, TRABZON'DA HİZMETE AÇILDI

TRABZON - Kuzey Göz Hastalıkları Merkezi, 27 Temmuz 2019 Cumartesi günü saat 14.00'de büyük bir katılımla Trabzon'da törenle resmi olarak hizmete açıldı.


Kuzey Göz Hastalıkları Merkezi; Trabzon'da Ortahisar (Merkez) İlçe İnönü Mahallesi Trabzonspor Bulvarı üzerindeki binasındaki açılış törenine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunan Faruk Nafiz Özak, Ortahisar İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Sağlık İl Müdürü Hakan Usta'nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.


Yöresel halk oyunları gösterisinin ardından açılış konuşmasını Kuzey Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Can Kaya yaptı.

CAN KAYA: "BİR HAYALİ GEÇTE OLSA GERÇEKLEŞTİRDİK"


Kuzey Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Can Kaya, yaptığı konuşmada:  

"Kuzey göz merkezimizin açılış töreninde bizleri onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Trabzon'da yıllardır ihtiyaç duyulan ve değişik sebeplerle açılamayan göz hastalıkları merkezi hayalini kuzey göz merkezini açarak, geçte olsa gerçekleştirdiğimize inanıyoruz.

Bölgemizde özel hastane statüsünde çok sayıda sağlık kuruluşu olmasına rağmen göz hastalıkları konusunda A sınıfı bir merkez bulunmamaktadır. Bunun en önemli sebepleri göz hastalıkları merkezinin çok sayıda tıbbi cihaz, teknolojik alt yapı ve beraberinde çok sayıda göz hekimine ihtiyaç duyuyor olmasıdır.

Bu nedenle çok branşlı özel hastanelerde göz hastalıkları yatırımı yeterli düzeyde yapılamamakta ve az ömürlü cihazların yenilenmesi zor olmaktadır.

Bu düşüncelerle bizler ben Dr. Can KAYA, Dr. Kadir DURMUŞ, Dr. Engin SÖZEN, Dr. Miraç Ali YAVRUOĞLU, Dr. Özlem AKÇAY bir araya geldik, aramıza Dr. Dilek KUTANİS hanımefendiyi de alarak, böyle bir merkezi açmayı planladık.

Yaklaşık 1 yıllık bir çalışma sonucunda güzel şehrimiz Trabzon ve tüm Doğu Karadeniz bölgesine önemli bir eser kazandırdığımıza inanıyor, emeklerinden dolayı projemizin mimarı Necdet Kırhan YAZICI ve İnşaat mühendisi Murat Salih YILMAZ'a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Ayrıca merkezimizin bu hale gelmesinde büyük katkıları olan Trabzon'un tüm kurum ve kuruluşlarına şükranlarımı sunuyorum. Kuzey Göz Merkezimiz yaklaşık 3 bin metrekare kapalı alanı ile büyük bir fiziki yapıya sahip. Merkezimizde ayrıca 3 adet ameliyathane odamız bulunmakta olup bu ameliyathanelerimiz göz hastalıklarının her dalında ameliyat yapmaya uygun son teknoloji cihazlar ile donatılmıştır. Tabi ki tüm bu hizmetleri verecek, güler yüzlü, bilgili ve hoşgörülü bir personel kadromuz olduğunu belirtmek isterim'' dedi.


Kuzey Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Can KAYA'nın ardından İl Sağlık Müdürü Hakan USTA yaptığı konuşmada:

''Bu tür sağlık merkezlerin değeri hepimiz için büyük. Ülkemize şehrimize insanımıza ve bütün meslektaşlarımıza ve burada özellikle hizmet verecek olan meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, teşekkür ediyorum'' dedi.


Ardından söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin GENÇ:

"Şu anda şehrimize çok çok önemli bir sağlık merkezi kazandırdık, hayırlı olsun diyoruz. Gerçekten Trabzonumuz, Türkiye ortalamasında hekim başına hasta düşen en iyi illerden bir tanesi. Bu konuda son yıllarda çok çok önemli adımlar atıldı. Hem genelde, hem özelde. İşte burada kıymetli bakanımız Faruk Nafiz Özak Bey var, Trabzon'a çok büyük katkıları oldu.

Kıymetli milletvekilimiz Ali Kemal Abimiz var hepsinin çok çok katkıları oldu. Prof. Dr. Cevdet Erdöl hocanın çok katkıları oldu. Şehrimiz hem bölge insanımıza hizmet eden hem de biraz evvel ifade edildiği üzere bölgenin bir sağlık turizm merkezi olması konusunda çok çok önemli aşamalar kat ettik. Katkı sağlayan herkese çok çok teşekkür ediyoruz. Hepsi sağ olsunlar var olsunlar. Hepsi bizim için bizim insanımız için, bizim insanımızın sağlığı için.

Ama yanısıra bir şey bizi birazcık daha fazla ilgilendiriyor, o da Sağlık Turizmi. Özellikle, son yıllarda şehrimize gelen gerek Kafkas ülkelerinden, gerek Orta Doğu'dan, Suudi Arabistan'dan bütün buraya gelenler sadece şehrimizin özellikleri ve güzelliklerinin yanı sıra bu tür merkezler nedeniyle de çok çok önemli kazanımlarımız oldu. Böyle bir göz merkezinin olması bizim için çok çok önemli'' dedi.


Son olarak açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik (Bayındırlık ve İskân) eski Bakanı ve Spordan sorumlu Derlet eski Bakanı Faruk Nafiz ÖZAK da yaptığı konuşmda:

''Burada bir mutluluğu paylaşıyoruz. Bu başarılı müteşebbis girişimci, doktor arkadaşlarımızı buraya çağıralım. Gerçekten Can Bey anlattı, çok şeyler yapılmış. Dört dörtlük bir merkez açılıyor. Sağlıkta çok önemli işler yapıldı. Ama ne kadar yaparsanız yapın sağlığın sonu yok. Çünkü teknoloji gelişiyor, dertler artıyor, hastalar artıyor. O bakımdan böylesine tesislere ihtiyaç var. Trabzon sağlık merkezi, eğitim merkezi, ticaret merkezi, turizm merkezi, spor merkezi, şimdi de sağlık turizmiyle biliyorsunuz çok önemli yollar aldı. Dünya'dan Avrupa'dan her taraftan İstanbul'a özellikle çok fazla sayıda hasta geliyor. Trabzon'umuza da geliyor. Sanırım buraya da dışarıdan çok hasta gelecek.

Biraz evvel burada horonu izledik. 6 kişiyle oynadılar, belki 7 kişi de oynanır bilmiyorum. Onların uyumu koordinasyonu, birlikteliğin, kararlılığın çabuk karar almanın ve görkemin aynı şekilde burada olan arkadaşlarımızda da olacağına inanıyorum.

Allah (C.C.) buyuruyor ki; 2 kişi ortak olursa, 3. ortak ben olurum. Dolayısıyla bu arkadaşlarımızın önü açık Allah (C.C.) yollarını açık etsin. Ben doktorlara hayırlı işler demem. Çünkü hasta azalsın, ancak maalesef şu anda yaygın ve gözlerimiz de çok önemli. O bakımdan tekrar tebrik ediyorum. Hayırlı başarılar, ameliyatlar diliyorum. Teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum'' dedi.


Konuşmaların ardından A Sınıfı Kuzey Göz Hastalıkları Merkezi'nin açılışı kurdele kesiminin ardından gerçekleştirildi ve protokol ve davetliler hep birlikte Göz Hastalıkları Merkezi'ni gezdi. Merkezdeki konfor, gözlerden kaçmadı.


KUZEY GÖZ HASTALIKLARI MERKEZİ, ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK

Açılan Kuzey Göz Hastalıkları Merkezi, göz sağlığı konusunda Trabzon ve çevre illerdeki çok önemli bir boşluğu dolduracak. Bölge dışında Gürcistan ve Azerbaycan gibi komşu ülkelere de göz sağlığı hizmeti vererek sağlık turizmine önemli katkı sağlayacak. Kuzey göz hastalıkları merkezi, misyon ve etik kurallara uygun hareket ederek herkese eşit ve adil göz sağlığı hizmeti sunacaktır. Vizyonu, göz sağlığı konusunda sürekli gelişen teknolojik ve bilimsel yeniliklere ayak uydurarak uluslararası düzeyde sağlık hizmeti vermektir.


KUZEY GÖZ HASTALIKLARI MERKEZİ, SON TEKNOLOJİ İLE DONATILDI

A Sınıfı Kuzey göz hastalıkları merkezi, yaklaşık 3000 m2 kapalı alanı ile büyük bir fiziki yapıya sahip olup, geniş hasta kabul alanı, kültürlü ve donanımlı personel ile ferah bir ortamda karşılama imkânı sunmaktadır. Geniş ve rahatça dinlenebilecek poliklinik alanı 2. Katta hizmet vermekte. 3. Katta ise tamamen teknolojiyi hizmet olarak sunan cihaz parkı ile donatılmıştır. Yataklı hasta servisi katında en üst düzeyde hizmet veren ferah ve konforlu odalar bulunmaktadır. Merkezde 3 adet ameliyathane odası bulunmakta olup, bu ameliyathanelerde göz hastalıklarının her dalında ameliyat yapmaya uygun son teknoloji cihazlar ile donatılmıştır. Tüm bu hizmetleri verecek güler yüzlü, bilgili ve hoşgörülü bir personel kadrosu mevcuttur.

(Haber-Fotoğraflar: Muhammet Yavruoğlu - 27.07.2019)

27.07.2019


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder