15 Temmuz 2019 Pazartesi

TARİH 15 TEMMUZ 2016 CUMA GÜNÜ SAAT 22.05, ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE, GAZİLERİMİZ DE MİNNETLE ANIYORUZ…

TRABZON HABER SUN - 15 Temmuz 2016 Cuma günü gecesi Aziz Türk Milleti, Türk ve İslam düşmanlarının yerli ve dış desteklerine karşı büyük bir zafer kazanmıştır. Bu isyancı terörist ihanet odaklarına karşı direnişte şehit olan kardeşlerimizi rahmetle, aziz gazilerimiz de minnetle anıyoruz.


Emperyalizmin işbirlikçisi iç ve dış destekli hainler önce, İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nü ulaşıma kapattılar, kendilerine emanet edilen millet malı tankları ve tüfekleriyle halkımızın üzerine geldiler, sivil halka ateş açtılar, katliam yaptılar..! Ankara'da F16'lar alçak uçuş yaparak halkın gönlüne korku salmaya çalıştılar.

Halkımız, Televizyon yayınlarında Boğaz Köprüsü'nde bir takım aldatılmış askerlerin kontrol yapmaya çalıştıklarını gördüklerinde bir şeylerin ters gitmeye başladığını fark ettiler.

Hareketlilik başlar başlamaz; Devleti yönetenler, resmi kurum ve kuruluşlar ve halkımız olayı anlamaya çalışıyorlar, üst makamlara ve yetkili makamlara rağmen ters bir şeylerin olamayacağını düşünüyorlardı!..

Nitekim o zamanın Başbakanı Binali Yıldırım 'Askeri bir kalkışma (isyan)!' olduğunu açıklayınca, herkesin kafasına; "Kim yapıyor bu darbeyi, bu ihaneti?" sorusu takılmıştı!.


Bu hareketlilik üzerine bir çok Televizyon normal yayın akışını durdurarak olağanüstü yayına geçerek, kesintisiz canlı yayın yapmaya, halkı bilgilendirmeye başladı. Ankara ve İstanbul'daki askeri hareketlilik sokağa yansımaya başladı. Olayın vahametini gören vatanın ve milletin birliğinden yana olan askeri ve emniyet güçleri, TBMM, resmi ve sivil yetkililer, teyakkuza geçti.  

Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kızılay ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı, İstanbul'da ise Valilik ve askeri ve emniyet güçleri Taksim meydanı, Boğaziçi Köprüsü, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Çengelköy'de yerini aldı.

Genelkurmay binasından silah seslerinin geldiğine dair bilgilerin alınması üzerine ilk açıklama, aynı gece saat 23.01'de Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi. Başbakan Yıldırım, askerin içindeki bir grubun kalkışma yaptığını açıkladı.

Ülke genelinde canlı yayın yapan bir çok duyarlı TV Kanalları bu isyan hareketine kalkışanların kim olduklarını anlatmaya ve halkı aydınlatmaya başladı.

Saat 23.30'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin internet sitesinde yasa dışı “Yurtta Sulh Konseyi” imzalı bir ihanet bildirisi yayınlandı.

Saat 23.45'te de isyancı bir grup asker, TRT'ye silahlarıyla zorla girdi ve TRT'de, TSK tarafından ‘yönetime el konulduğuna dair darbe bildirisi’ bayan spikere silah zoruyla okutuldu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın bu bildirinin ‘korsan bildiri’ olduğunu açıklamasının ardından canlı cep telefonu konuşması televizyonlara yansıyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isyanı doğrulayarak, halkı; Gladyo'cu (Kontrgerillacı), düşman ülkelerin, dış istihbarat teşkilatlarının ve emperyalizmin kuklası, dinler arası diyalog istismarcısı FETÖ'ye karşı direnişe çağırdı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine Halk, Cadde ve Meydanlara ve saldırıya uğrayan ya da uğması muhtemel kurumların önlerine dolmaya ve ardından da tanklara karşı direnişi başladı. İsyana karşı çıkan bu milletin bu devletin birlik ve beraberliğinden yana olan askerler ve polisler de, dış destekli isyancı hainlere karşı çatışırken, halk da sokak, cadde ve meydanlarda ölüm pahasına isyana karşı durarak, tankları durduruyordu. Gece olmasına rağmen halkımız isyancılara karşı iman kuvvetiyle meydanlara akın etmeyi sürdürmüşlerdi.

Ve Büyük Türk Halkı, Büyük Türk Milleti; düşman ve dış istihbarat teşkilatlarının ve emperyalizmin,  gladyo'nun işbirlikçisi, dinler arası diyalogcu FETÖ'ye, kandırılmış kıta ve ajan provakatörlerine karşı, başta Devleti, Kutsal Vatan Güzel Türkiye'mizi ve genç nesillerin geleceğini Allah'ın (C.C.) izni ile bir kez daha kurtarmıştı.


Allah'ım..!


Vatanın, Milletin, Devletin ve Ümmetin Bekâsı için Gayret gösteren, bin yılı aşkın bir süreden beri bu coğrafyada Kur'an-ı Âzimüşşan'ın ve Türk ve İslam Dünyası'nın bayraktarlığını yapan Kahraman Ordumuzu, Mehmetçik'lerimizi, Güvenlik Güçlerimizi ve Kahraman Polislerimizi karada, denizde ve havada ve her türlü şart altında, gizli ya da aşikâr her türlü düşmanlara karşı muzaffer et, zaferler ihsan kıl! Amin...

Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, hepsini rahmetle anıyor, gazilerimize; sevgi, muhabbet ve saygılarımızı sunuyoruz…

Bu vesile ile; ALLAH'ın inayetini, Büyük Devlet Adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün "GENÇLİĞE HİTABESİ"ni asla akıllardan çıkarmamalıyız.

15.07.2019


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder