18 Eylül 2019 Çarşamba

'11. ULUSLARARASI SANAT GÜNLERİ' 17-20 EKİM 2019 TARİHLERİ ARASINDA TRABZON'DA YAPILACAK

TRABZON - Farklı sanat disiplinlerinden derneklerin bir araya gelerek oluşturduğu Trabzon Sanatevi, 17-20 Ekim 2019 tarihleri arasında 11.Uluslararası Sanat Günleri'ni gerçekleştirecek.

Trabzon Sanatevi bu yıl düzenleyeceği "11. Uluslararası Sanat Günleri" etkinliklerinde kent içinden, kent dışından ve başta komşu ülkeler olmak üzere yurtdışından gelecek konuk sanatçılarla, Trabzon'un sanatsever kamuoyunu yeniden buluşturacaktır.

Sanatın tüm disiplinlerini kapsayan ve geleneksel hale getirilen "Uluslar arası Sanat Günleri" etkinliklerinin Trabzon'umuzun vazgeçilmezlerinden olduğu bilinciyle 11. Sanat Günleri programını hazırlamaktadır.

Bu kapsamda, Sahne sanatları;

Sinema alanında;

Yönetmen, senarist ve oyuncuların katılımı ile uzun ve kısa metraj film, belgesel gösterimleri yapılacaktır.

Tiyatro alanında;

Tiyatro sanatının konuşulacağı ve tiyatromuzun usta oyuncularının katılacağı programlar yapılacaktır.

Müzik alanında;

Üye derneklerimizin etkinliklerinin yanı sıra, konuk müzisyenlerin dinleti, solo, koro programları gibi etkinliklere yer verilecektir.

Görsel sanatlar;

Trabzon Sanatevi üye derneklerinin resim, karikatür, fotoğraf, heykel sergileri açılabileceği gibi bu alanda emek veren yabancı konuk sanatçılarımızın da sergileri açılabilecektir.

Yazım Sanatları;

Roman, öykü, şiir alanında çalışmalarını sürdüren ve eserleri çok okunan sanatçılarımızın katılacakları söyleşi ve imza günü programları yapılacaktır.

Söyleşi, panel, imza günü ve atölye çalışmaları;

Sahne sanatları, görsel sanatlar ve yazım sanatı alanlarında çalışmalarını sürdüren sanatçılarımız ile etkinlikler süresince söyleşi, yayınlanmış eseri olanlar için imza günleri yapılacaktır. Konuklarımızın programlarının uygun olması halinde atölye çalışmaları düzenlenecektir. Ayrıca; Temelde kültür ve sanat olmak üzere PANEL PROGRAMLARI yapılacaktır.

11. Uluslararası Sanat Günleri ile ilgili gelişmeleri www.trabzonsanatevi.org  adresinden takip edilebilecektir. Sanat günleri; ülkemizin ve ülkemizi yurt dışında tanıtan birçok ödüllü sanatçının Trabzon'a geldiği ve sanatseverlerle buluştuğu etkinlikler olarak dikkat çekmektedir.

Lütfen, 17-20 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacak ve çok önemli sanatçıların katılacağı 11. Uluslararası Sanat Günlerini kaçırmayınız.

(Y.Kaynak: http://trabzonsanatevi.org)

17.09.2019


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder