10 Eylül 2019 Salı

GAZETECİ-YAZAR AHMET ŞEFİK MOLLAMEHMETOĞLU, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

TRABZON – İlkeli, ilkelerinden asala taviz vermeyen, baskılara boyun eğmeyen, inandığı doğruları hiç çekinmeden haykırabilen, ciddiyetiyle genç gazetecilere örnek olan, Gazeteci Yazar Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu'nun (57) cenazesi, bu gün son yolculuğuna uğurlandı.


KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tedavisi devam ederken 7 Eylül 2019 Cumartesi günü hayatını kaybeden Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı ve Cumhuriyet Gazetesi'nin Trabzon Temsilcisi, Gazeteci Yazar Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu'nun (57) cenazesi, bu gün son yolculuğuna uğurlandı.


Merhum Mollamehmetoğlu'nun cenazesi, bu gün (9 Eylül 2019 Pazartesi günü) yıllardır başkanlığını yaptığı Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin önüne getirildi. Yapılan konuşmaların ardından cenaze, İskenderpaşa Camii'ne getirildi.


Merhum Mollamehmetoğlu'nun cenazesi, İskenderpaşa Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından merhumun cenazesi, aynı gün Akçaabat İlçesi Demirkapı Mahallesi Çamlık Mevkii Camii'ne götürüldü. Saat 14.00 civarında bu camide kılınan cenaze namazından sonra Demirkapı Cihanoğlu Mevkii'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.


Allah'tan (C.C.), merhum Mollamehmetoğlu'na rahmet, kederli ailesine, eş, dost ve akrabalarına ve basın camiasına sabırlar dileriz.


AHMET ŞEFİK MOLLAMEHMETOĞLU KİMDİR?

Çevresinde çok sevilen İlköğretim Müfettişi bir babanın 2. oğlu olarak dünyaya gelen Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu 1962'de Trabzon'da doğdu.

Trabzon Merkez 24 Şubat İlkokulu'nda okudu. Trabzon Cumhuriyet Ortaokulu'ndan ve Trabzon Lisesi'nden mezun oldu.

1980 yılında girdiği Ankara Üniversitesi SBF Basın Yayın Yüksek Okulu'nu bitirdi. Reha Muhtar, Faruk Bildirici, Hulki Cevizoğlu ve Tayfun Taliboğlu, Ahmet Şefik'in okul arkadaşları arasında idi.

Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu profesyonel olarak gazeteciliği staj yaptığı Nota Dergisi’nde 1982 yılında başladı. Politika Muhabirliği yaptığı bu dergide staj yaptı.

Nota dergisi'nin ardından Newspot gazetesinde görev aldı. Bu gazetedeki meslek hayatı aralıklarla 3 yıl sürdü.

Başbakanlık Basın Yayın Müdürlüğünce İngilizce, Fransızca, Almanca ve Arapça çıkarılan Newspot gazetesinde de politika muhabiri olarak görev yaptı. Ardından Zaman Gazetesi'nde 6 ay kadar çalıştı. Buradan Hürses gazetesine geçti. Buradaki görevi de kısa sürdü.

Son görev yeri; Ulusal Basın Ajansı oldu. Aralıklarla 4 yıl sürdürdüğü bu görev onun için gazeteciliğin gelişmesinde çok etkili oldu.

9 yıl Ankara'da çeşitli gazete, dergi ve haber ajanslarında politika muhabiri olarak çalıştı. 1990'da meslek yaşamına Trabzon'da devam etti. Trabzon’a geldiğinde Günaydın Trabzon büro şefliğine atandı. Ardında Y. Günaydın ve Güneş gazetelerinde çalışma fırsatı buldu. Günaydın gazetesinin ekonomik darboğaza girmesi maaşının ödenmemesine rağmen gazetesini habersiz bırakmayarak genç gazetecilere örnek oldu.

1992 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nin Trabzon temsilciliğini üstlendi. Kuzey Expres Gazetesi'nde "Pencere" adlı köşesinde köşe yazarlığı yaptı.

Daha sonra K.T.Ü İletişim Fakültesi'nde "Haber Toplama ve Yazma Teknikleri" dersini vermeye devam etti.  

1992 yılından bu yana Cumhuriyet Gazetesi Trabzon Temsilciliği görevini yürüten Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, 'www.viratrabzon.com' haber sitesinin de yayın yönetmenliğini yürütmekte idi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti üyesidir. Yönetimlerinde görevler aldı ve bir dönem de başkanlığı yaptı. Ayrıca, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği üyesiydi.

Mollamehmetoğlu, okuldan arkadaşı ile evli olup bir erkek çocuk babasıydı.

7 Eylül 2019 Cumartesi günü hayatını kaybeden Mollamehmetoğlu'nun "Avrasya'nın Kilidi" (Başak Matbaacılık, Ankara-2010) isimli eseri bir eseri yayınlanmıştır.

09.09.2019

(Fotoğraflar: Muhammet yavruoğlu, Mehmet Birinci)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder