1 Eylül 2019 Pazar

DENİZLERDE AV YASAĞI SONA ERDİ, BALIKÇILAR 'VİRA BİSMİLLAH' DİYEREK DENİZE AÇILDI

TRABZON - Yeni av sezonu için son hazırlıklarını tamamlayan Trabzonlu balıkçılar, 1 Eylül'de denizlerde av yasağının sona ermesiyle yeni av sezonu başladı.


Denizlerde 15 Nisan'da başlayan dip trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağı, 1 Eylül itibarıyla sona erdi.

Trabzon'da 'Vira bismillah' diyerek, denize açılan balıkçıların ağlarına ağırlıklı olarak istavrit takıldı. Ağırlıklı olarak ağlara istavrit takıldı. İstavritlerin küçüklüğü dikkat çekti. Av yasağının kalkmasıyla balıkçı tezgâhlarını balıklarla süslenmeye başladı.

Tezgâhlarda istavritin kilosu, 10 liradan satılırken, sezondan umutlu balıkçılar, havanın soğumasıyla balık çeşidinin artmasını bekliyor.

Balıkçılığımızın geleceği açık denizlerdedir. Kıyılarımızda av baskısı sona erdirilmeli, açık deniz balıkçılığı desteklenmelidir. Balıkçılığımızın geleceğinin kararmaması için sürdürülebilir avcılık yapılmalıdır.

Sürdürülebilir su ürünleri üretimi, ülkemizde ana politika olmalı ve bu politika çerçevesinde gerekli stratejiler ile kısa, orta ve uzun vadeli eylem planları ve hedefler belirlenmelidir.

Stokları koruyucu ve geliştirici yönde gerekli çalışmaların ve araştırmaların yapılması ve koruma kontrol çalışmalarının artırılmasına öncelik verilmelidir.

Balıkçılarımız avla ilgili kurallara titizlikle uyması büyük önem taşımaktadır.

Tarım ve Orman Bakanlığımızın su ürünleri avcılığı konusunda yaptığı denetim çalışmaları, avlanma zaman ve yer yasakları, avlanacak balık boylarıyla ilgili uygulanan standartların sektör için faydalı olacaktır.

01.09.2019


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder