1 Mart 2011 Salı

TRABZON’DA YEŞİLAY HAFTASI VE YEŞİLAYSPOR TAKIMI

HOŞSADÂ




MUSTAFA YAZICI
Araştırmacı Yazar

 
TRABZON’DA YEŞİLAY HAFTASI VE YEŞİLAYSPOR TAKIMI

Sevgili okuyucular!

Bir hayalden bahsetmiyorum, bir gerçekten bahsediyorum. Yeşilay Haftasındayız. Ve de Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Hukuk Müşaviri Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Rizeli Avukat Sn. Muharrem BALCI Bey Trabzon’da.

Türkiye çapında yayınlanan ve Dünyanın her tarafında Dünya Sağlık Örgütü yayınları gibi okunan TÜRKİYE YEŞİLAY DERGİSİ’nin son sayısında birlikte fotoğrafları da var. Bugün Saat 13’te Hamamizâde İhsan Bey Kültür Merkezinde Trabzon Yeşilay İl Temsilciliğinin sunacağı Yeşilay Etkinlikleri programına katılacak. Trabzon Valisi Sn. Recep KIZILCIK, Trabzon Belediye başkanı Sn. Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU ve birçok daire âmirleri, basın mensupları, öğrenci ve öğretmenler, veliler, Yeşilay gönüllüleri eğitim ve sağlık camiası temsilcileri, haftanın sponsorları ve de zararlılarla mücadeleye çalışan vatandaşlarımız orada olacak.

Dahası var: Bu zengin programdaki panelde sadece Trabzon’da, Karadeniz’de ve Türkiye’de değil, kendi branşlarında dünyaca tanımış dört dünya otoritesi konuşmacı insan görüşlerini kamuoyuna ilmen açıklayacak...

Adları şöyle:

1-Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Av. Muharrem Balcı,

2-Trabzonspor’un “BEN SPORDAKİ BAŞARILARIMI ZARARLI ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURUŞUMA BORÇLUYUM“ diyen dünyaca meşhur spor hocası Şenol GÜNEŞ,

3-T.B.M.M. Sağlık Komisyonu Başkanı ve Sağlıktan sorumlu Trabzon Milletvekili Prof.Dr. Cevdet ERDÖL,

4-K.T.Ü. Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik ÖZLÜ,

5-Ayrıca, Karikatürleriyle Uluslar arası manada tanınan ve Karikatür sanatıyla Yeşilaycılığa Türkiye’de en çok hizmet eden Trabzonlu Karikatürist Harun YAVRUOĞLU,

bu çok önemli törende yeni yapılan Hamamîzâde İhsân Bey Kültür Merkezi’nin girişindeki Sanat Salonunda Muhteşem bir Yeşilay Karikatür Sanat Sergisi açtı.

Bu büyük oturumun başkanlığı tarafımdan yapılacaktır. Bu büyük Organizasyonu bizlere hazırlayan Yeşilay Trabzon İl Temsilcisi Mehmet Emin ŞAHİN beye, sponsorlarına, birlikte emeği geçen herkese huzurlarınızda özellikle teşekkürler ediyor ve tarihî tebriklerimi, sevgi ve saygılarımı gönderiyorum.

Trabzon için ne büyük imkân!

Bu nedenle, bugün Yeşilay Haftanızı cân-ü gönülden kutlayarak, sizleri bu etkinliklere bekliyoruz.
Yeşilay Haftasıyla ilgili olarak 28 Şubat 2011 Salı günü saat:13.15 ‘de KUZEY TV’de konuklarım Yeşilay Trabzon İl Temsilcisi Mehmet Emin Şahin ve Karikatürist Harun Yavruoğluyla çok güzel bir TV Programı da yaptık.. Yeşilay Haftası kutlamalarına Trabzon basını da çok ilgi gösterdi. Zira, zararlı alışkanlıklarla mücadele ilmî bir insanlık ve sağlık davası olarak bütün Dünya devletleri tarafından benimsenmiştir. Bu nedenle biz bu konuda geç kalamayız. Hatta en önde olmalıyız.

Ne var ki, çok önemli bir gerçeğe daha kayıt düşüyorum. O da şudur: Madem ki spor, sağlık kültür ve ilim şehri Trabzon’dayız. SPOR ŞEHRİ TRABZON’DA YEŞİLAYSPOR ADLI, ZARARLI ALIKANLIKLARDAN KURTARICI BİR SPOR TAKIMI KURULAMAZ MI? Bu, gençlerin ilgisini çekmez mi? İllâ da futbol değil, güreş, yüzme, Judo, voleybol v.s. de olabilir.

Türkiye’nin başka illerinde, meselâ: İstanbul’da ve Kütahya’da kurulmuş.. Asıl Trabzon’da kurulması gerekmez miydi? Trabzonspor’un Şampiyonluğa gittiği yerde Yeşilayspor yakışmaz mı? Trabzon Zararlı alışkanlıklarla mücadeleye ençok önem veren şehirlerden biri olduğuna göre bu bakımdan da uyumlu olmaz mı? Üstelik T.B.M.M. Sağlık Komisyonu Başkanı da Trabzon Milletvekili.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti yayınlarında Trabzon’a özellikle itibar ediyor. Tâ 1947 tarihli Trabzon Halk Gazetelerindeki Trabzon Yeşilaycılığının belgeleri bile elimizde.

Dünya Sağlık Örgütü de Yeşilaycılığın zararlılarla mücadelesine hayran. Bunun sporu da gerekli. Takıma Yeşilayspor da diyebilirsiniz. Yeşilay Spor da diyebilirsiniz. İkisi de mümkün.. Başka şehirlerde on yedi yaşın altındaki çocuklardan ne güzel Yeşilayspor takımları kurulmuş. Kütahya’da Amatör Ligde oynayan Yeşilayspor futbol takımı bile var. Ya…?

Bu seslenişi duyan Yeşilay gönüllüleri Trabzon’da Yeşilayspor’u kuracaklarına inanıyorum. Sizlere şu müjdeyi de veriyoruz: Geçen sene Yeşilay Haftasında sizlere Hamamîzâde İhsan Bey Kültür Merkezinde sözünü verdiğimiz “TRABZON’DA YEŞİLAYCILIK” adlı yaklaşık üç yüz sayfalık kitabın basılmasını da Trabzon Belediye Başkanlığımız -zararlı alışkanlıklarla mücadelenin Trabzon’daki Belgeseli olarak- taahhüt ettiler. Bu törendeki resmî sağlık ve kültür hâtıralarını da ilâve ettikten sonra yayınlanacaktır.

Kendilerine şimdiden şahsım, Trabzon Yeşilay İl Temsilciliği ve sizlerin adına şimdiden teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu vesile ile bu haftaya katılan ve Yeşilayspor’u Trabzon’da da kuracak olan, zararlı alışkanlıklarla mücâdele eden tüm Yeşilay gönüllülerini ve konuklarımızı kutluyorum. Hasseden Trabzon’a özel olarak teşrif eden Yeşilay Genel Başkanımızı bütün Trabzon ve Trabzonlular ve de Yeşilay gönüllüleri adına-sizlerin şahsında- sevgi ve saygılarımla cân-ü gönülden selâmlıyorum..

HOŞSADÂ

MUSTAFA YAZICI – 28.02.2011
Araştırmacı Yazar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder