24 Mart 2011 Perşembe

SİYONİZM KARŞITI, ZULME KARŞI, İNSAFLI HAHAMLAR DA VARMIŞ


Kudüs Şehri’nin göbeğinde İsrail devleti ve Siyonizm karşıtı Hahamlar, İsrail bayrağını yaktı. Filistinli bir grup da eylemde pankart açtı.



KAYNAK: www.timeturk.com - 24 Mart 2011 Perşembe 


Betül Akyüz / TİMETURK

İsrail devleti karşıtlığıyla bilinen örgüt üyesi hahamlar, Purim bayramı kutlamaları sırasında İsrail bayrağını yaktı. Hahamların bu eylemine bir grup Filistinli de katıldı. Kudüs belediye başkan yardımcısı ise eyleme sert tepki gösterdi.


İsrail Devleti’ni tanımayan ve uyguladığı siyasetlere karşı gelen Yahudi Örgütü Neturei Karta üyesi bir grup haham, Kudüs’ün Mea Şearim Semti’ndeki Purim Bayramı kutlamaları sırasında İsrail bayrağını yaktı. Maarif gazetesi hahamların bu eylemleri aracılığıyla Siyonizme, Filistin’in ihtilaline ve Filistinlilerin devlet kurma haklarının ellerinden alınmasına karşı olduklarını ortaya koymak istediklerini açıkladı.


‘Her Yahudi Siyonist değildir’


İsrail gazetesinde şu ifadelere yer verildi: ‘Hahamların İsrail bayrağını yakma eylemine bir grup Filistinli de katıldı. Filistinliler bir yandan ellerinde Filistin bayraklarını sallarken diğer yandan da üzerinde ‘her Yahudi Siyonist değildir. Siyonistler Yahudi halkından değildir. Yahudiler Siyonistleri kutsal topraklardan kovmak istiyor’ yazılı pankartları kaldırdılar.


Kudüs Belediye Başkan Yardımcısı David Hdry ise İsrail bayrağının yakılması olayına büyük tepki göstererek: ‘İsrail’de yaşayan herkesin İsrail kanunlarına saygı göstermesi gerekir. Bunu yapmayanların ise İsrail’de yeri yoktur’ dedi.


İsrail kanunlarına göre İsrail bayrağının yakılması, cezası ömür boyu hapse kadar uzanan ihanet suçları arasında yer almaktadır.

www.timeturk.com - 24 Mart 2011 Perşembe - 19:46

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder