11 Mart 2019 Pazartesi

8.TRABZON İSTİHDAM FUARI, 11 NİSAN 2019 TARİHİNDE BAŞLIYOR!

TRABZON - Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü organizatörlüğünde 11-12 Nisan 2019 tarihlerinde 'Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre Merkezi'nde üniversiteler ve diğer kurum ve kuruluşların ortak/destekçi olduğu 8. TRABZON İSTİHDAM FUARI düzenlenecektir.

TRABZON VALİLİĞİ'NDEN BİLDİRİLMİŞTİR:

"Geçtiğimiz yıl 7-8 Mayıs 2018 tarihlerinde altıncısı düzenlenen 'Trabzon İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na 13 bin 851 ziyaretçi, 107 firma katılmıştır. Etkinlik süresince 10 bin 339 iş/staj başvurusu alınmıştır. Bu başvurular sonucu bin 4 kişinin işe yerleştiği veya işbaşı eğitim programlarından faydalandığı belirlenmiştir. Bu yıl düzenlenecek olan '8.Trabzon İstihdam Fuarı'na en az 15 bin ziyaretçinin gelmesi beklenmektedir.

100’den fazla kurumsal firmanın 2 binin üstünde iş/staj talebiyle katılacağı bu büyük organizasyon ile ilimizdeki işgücü arzı ile işgücü talebinin bir araya getirilerek mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik ve insan kaynakları konularında taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Temel amacımız, nitelikli iş arayanlarımıza/gençlerimize işgücü piyasası ile ilgili bilgileri aktarmak, çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi sağlamak, rehberlik etmek ve mezuniyet sonrası istihdam imkânları hakkında bilgilendirmektir.

Etkinliğe katılım tamamen ücretsiz olup, stant açarak etkinliğe katılacak firmalardan stant ücreti alınmayacaktır. Ancak, stant açmak suretiyle etkinliğe katılmak isteyen işverenlerimizin 29 Mart 2019 tarihine kadar Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile iletişime geçmesi gerekmektedir. İşverenlerden yoğun başvuru olması durumunda tertip komitesinin belirleyeceği kriterler doğrultusunda etkinliğe katılacak firmalar belirlenecektir.

İş arayan ve işvereni aynı platformda buluşturarak daha nitelikli işgücünün istihdama katılımını sağlayacak ve tamamen ücretsiz olan bu etkinliğin ilimiz için büyük önem taşıdığı muhakkaktır. Gerek iş arayanlarımızın, gerek öğrencilerimizin fuara katılım konusunda göstereceği ilginin ilimiz istihdam ve işsizlik sorununa yardımcı olacağı değerlendirilmektedir.

Bu fuara, bütün halkımız, öğrencilerimiz, işverenlerimiz ve özellikle iş arayanlar davetlidir."

11.03.2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder