26 Mart 2019 Salı

MEHMED AKİF ERSOY CAMİİ'NE YAKIŞIR ÇEVRE DÜZENLEMESİ HİZMETE GİRDİ

TRABZON - Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortahisar ilçesi Bahçecik Mahallesi'ndeki Mehmed Akif Ersoy Camii etrafından yapılan Çevre Düzenlemesi tamamlanarak hizmete açıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu: "Bu muhteşem camiye yakışır bir alan düzenlemesi gerçekleştirdik" dedi.

Bölgede tamamlanan çevre düzenlemesinin hizmete açılması nedeniyle düzenlenen programda katılımcılara seslenen Başkan Gümrükçüoğlu:

"Mehmed Akif Ersoy Camimiz şehrimizin gözbebeği bir camimizdir. Sizlerle bir arada olduğumuz için Allah'a şükrediyoruz. Allah-u Teâlâ (C.C.) daha güzel hizmetler yapabilmeyi hepimize nasip eylesin. Burada çok güzel bir çalışma yapıldı. Bu muhteşem camiye yakışır bir alan düzenlemesi gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu tür çalışmaların öncüsü olduğunu belirten Gümrükçüoğlu:

"Burada TOKİ marifetiyle yapılan kentsel dönüşüm neticesinde Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanın düzenlemesini yaptık. Trabzon'umuz, bir Erzurum ile Konya ile Bursa ile İstanbul ile İslam ahlâkının merkezlerinden birisidir.

Ben hekimliğe Of'ta başladım. Oraya gittiğimde Of'taki Kur'an Kursu sayısı inanın çok şehirdeki Kur'an Kursu sayısından daha fazlaydı. Diğer ilçelerimizde öyledir. Trabzon nüfusuna oranla hafız yetiştirmekte en öne çıkmış şehrimizdir. İslami ilimleri her zaman bu şehirde bir meşale gibi dalgalandırmaktaki gayretlerinizden ötürü Allah (C.C.) hepinizden razı olsun.

Bu güzel alanı, buranın muhterem cemaati ne güzel şekilde muhafaza edecektir. Allah (C.C.) ömür verdikçe Trabzon'umun emrinde ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

26.03.2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder