15 Mart 2019 Cuma

YENİ ZELANDA'DA İKİ CAMİYE YAPILAN SİLAHLI SALDIRIDA 49 MÜSLÜMAN'IN KATLİNE TEPKİLER BÜYÜYOR!

Güney Büyük Okyanus'ta bir ada ülkesi olan Yeni Zelanda'nın güneyinde bulunan ChristChurch'te bu gün gerçekleştirilen cami katliamının ardından Dünya ülkeleri ve Türkiye ayağa kalktı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da hunharca yapılan katliamı kınadı.

Öte yandan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Kitap Fuarının açılışında yaptığı konuşmasında, Yeni Zellanda'da yaşanan cami cemaatine yapılan katliamı kınadı.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kasabasında bu gün (15 Mart 2019 Cuma günü) cuma namazı sırasında iki camiye silahlı saldırı düzenlendi.

Faşizm'in, Siyonizm'in, Evangelizm'ın ve Haçlı zihniyetin uşağı tetikçi saldırgan, saldırı anını canlı olarak yayınlarken saldırılarda 49 kişi şehit var.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kasabasının Hagley Park bölgesinde bulunan Al Noor Cami'ye cuma namazının kılındığı anda silahlı saldırganlarca ateş açıldı. Saldırı esnasında camide, 200 kişinin bulunduğu belirtildi.

Camiye düzenlenen saldırıda, 49 kişi şehit olurken çok sayıda yaralı var. Silah seslerinin, Linwood Mahallesinde bulunan bir camiden daha duyulduğu belirtildi.

Yeni Zelenda'lı Polis ekipleri saldırıyla ilgili 4 saldırganı gözaltına aldı.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU, İSLAM ÂLEMİ'NE SABIRLAR DİLEDİ, SALDIRIYI KINADI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentindeki 2 camide, cuma namazı sırasında yapılan katliamı kınadı.

Başkan Gümrükçüoğlu, İslam karşıtlığına karşı dünyanın başını kumdan çıkarması gerektiğini ifade ederek:

"Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentindeki 2 camiye, cuma namazı sırasında hunharca yapılan silahlı saldırıda şehit olan tüm Müslüman din kardeşlerimize Allah'tan (C.C.) rahmet, İslam Âlemi’ne başsağlığı diliyorum. Dünyada İslam karşıtlığını körükleyerek, İslam dinine karşı düşmanlar yetiştirmeye çalışan kişi, kurum ve siyasetçilerin nasıl katiller ortaya çıkarttığını bu katliamda tekraren gördük. Artık dünyanın başını kumdan çıkartarak, bu tür insanlık dışı katliamlara ortam hazırlayacak yaklaşımlara karşı gerekli önlemleri almasını diliyorum" dedi.
Öte yandan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu Kitap Fuarının açılışında yaptığı konuşmasında, Yeni Zellanda'da yaşanan cami cemaatine yapılan katliamı kınadı.

15.03.2019

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder