3 Ağustos 2010 Salı

AKÇAABAT, 9. AKÇAKÖY HARMANCIK FESTİVAL ve ŞENLİKLERİ YAPILDI

Her yıl geleneksel olarak, Akçaköy Belediyesinin organize ve desteğiyle düzenlenen 9. AKÇAKÖY HARMANCIK FESTİVAL ve ŞENLİKLERİ, bu yıl geniş bir katılımla 1 Ağustos Pazar Günü yapıldı.

Tıklım tıklım dolan 20 dönümlük festival alanına araçlar alınmadı. Festival ve Şenlik programı şu şekilde gerçekleşti.

10:00
Açılış
10:10
Açılış Konuşmaları
10:40
Yöresel Halk Oyunları
12:00
Zeynep BAŞKAN Konseri
13:00
Sait UÇAR Konseri
16:00
Halk Oyunları
19:00
Kapanış

9. Akçaköy Harmancık Festival ve Şenlikleri 01 Ağustos 2010 Pazar günü Saat 10.00’da büyük bir coşku ile başladı. Şenliğe bölgemizin ünlü sanatçılarından Zeynep BAŞKAN ve Sait UÇAR katıldı. Birbirinden güzel türküler eşliğinde 700 kişilik horon halkası oluşturuldu.

Çeşit il ve dış ülkelerdeki binlerce Akçaköy Beldeli gurbetçiler yıllık izinlerini festival programına göre ayarlayarak, festivalde hasret gidermek üzere hemşehrileriyle bir araya geldi.

9. Akçaköy Harmancık Festival ve Şenliklerine Trabzon Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Mustafa CUMUR ve Safiye SEYMENOĞLU(Şenliğe geç katıldı) ve ayrıca Akçaabat Dörtyol Belediye Başkanı Cevat BİRİNCİ, Yıldızlı Belediye Başkanı Yahya TARAKÇI, Derecik Belediye Başkanı Ali ULUSOY, Düzköy Aykut Belediye Başkanı Muhammet TOPAL, Çalköy Belediye Başkanı Mehmet TAYAR, Ak Parti Akçaabat İlçe Başkanı Osman ÇAVUŞ, Akçaabat Belediyesi Meclis üyeleri Nazmi KALAYCI ve Muhammet BİRİNCİ, iş adamı Mehmet CEVHER ve ev sahibi olarak Akçaabat Akçaköy Belediye Başkanı Sultan Memiş, AKÇADER Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Kemal ÜÇÜNCÜ ve çok sayıda davetli katıldı.

Şenliğe misafir olarak, iştirak eden Akçaköylü Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel sekreteri Halil MEMİŞ de hemşehrilerini yalnız bırakmadı.

Akçaköy Belediye Başkanı Sultan Memiş’in organize ve desteği ile gerçekleşen festivalde bir konuşma yapan başkan MEMİŞ, Akçaköy’ün geleceğinin çok parlak olduğunu, her Akçaköylü vatandaşımızın da her şeyin en iyisine layık olduğunu belirterek, projelerinin süreceğini söyledi.

Başkan MEMİŞ, belde içinde uygun bir yere spor kompleksi yapacaklarını belirterek, HUHU kesimine yeni yol çalışmalarının sürmekte olduğunu belirtti.

Başkan ayrıca Mili Eğitim Bakanlığına bağlı olarak Bölge yatılı İmama Hatip Lisesinin de Akçaköy’e verildiğini belirterek bu konudaki çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, Yatılı Bölge Okulunun Akçaköy’ün gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir yatırım ve armağan olduğunu söyledi.

Akçaköy Beldesi ile ilgili önemli projelerin içerisinde olduklarını belirten Sultan Memiş, D.S.İ. tarafından teknik anlamda bitirilen gurup suyunun yöreye büyük fayda sağlayacağını sözlerine ekledi.

Festivale konuk olarak katılan Mustafa CUMUR’a Akçaköy’e katkılarından dolayı Akçaköyspor’un forması hediye edildi.

Milletvekili Mustafa CUMUR burada yaptığı konuşmada; birçok konuda Akçaköy’e yatırım sözü verdi. Ve CUMUR: “Akçaköy’e her zaman desteğimiz devam edecektir. Bu destekle Akçaköy; bölgede çok daha önemli bir konuma gelecektir. Bu bilinçle Akçaköy Belediye Başkanı Sultan MEMİŞ’i daima destekleyeceğiz” dedi.

CUMUR binlerce kalabalığa hitaben “ Beni de Akçaköy’lü kabul edin. Sizin hizmetinizdeyim” dedi.

Festival ve Şenlik alanında, Jandarma tarafından gerekli güvenlik önlemlerinin alınması ve Sağlık Müdürlüğü tarafından da gerekli sağlık önlemlerin alınarak, ambulans bekletilmesi şenliklere katılan vatandaşlarca taktirle karşılandı.



HABER ve FOTOĞRAFLAR: Gazeteci Yazar Nevzat YILMAZ

AKÇAKÖY 9. HARMANCIK FESTİVAL ve ŞENLİĞİNDEN GÖRÜNTÜLER:




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder