31 Ağustos 2010 Salı

Trabzon Kadın Gelişim ve İletişim Derneği Kuruldu

Trabzon Kadınını Toplumsal Hayatta Yükselmek Gayesi İle Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık’ın Başkanlığında “Trabzon Kadın Gelişim ve İletişim Derneği” Kuruldu.


Trabzon’a geldiği günden itibaren kadınlar için sosyal projeleri hayata geçiren ve kadınlardan desteğini esirgemeyen Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın eşi Sema Kızılcık, Trabzonlu kadınlar için öncülük yaparak, kadın derneği kurdu.

Trabzon Kadın Gelişim ve İletişim Derneği, kadınının toplumsal hayatta ki statüsünün iyileştirilmesi, kadınların sosyal ve ekonomik şartlarının düzeltilmesi ve kadınların toplumda yeterli temsiliyetinin sağlanması amacıyla kuruldu.

Trabzon'da yaptıkları sosyal projelerle kadın dayanışması konusunda önemli başarılara imza attıklarını kaydeden Bayan Kızılcık, "kadının sosyal hayat ve çalışma hayatında yer alabilmesinin çok önemli olduğunu" ifade etti.

Bayan Kızılcık, "Karadeniz kadınının çalışma hayatında ve sosyal hayatta yapacağı çalışmalarla lider olabilecek güce sahip olduğunu" söyledi.

Faaliyetlerin başarıya ulaşması için tüm sosyal kesimlerin projelere ve dernek faaliyetlerine destek olmasını isteyen Bayan Kızılcık, "kadınların sorunlarının ancak birlikte hareket edip, projeler geliştirilerek, çözülebileceği"nin altını çizdi.

Trabzon Kadın Gelişim ve İletişim Derneği hakkında da bilgi veren Sema Kızılcık, "derneğin, Trabzon kadını ve kadın derneklerinin kapasitelerinin artırılması için hazırlanmış olan AB fonlarına gönderilmiş 93 bin avroluk bir projesinin de değerlendirme de olduğunu" da sözlerine ekledi.

Öte yandan Trabzon’da önemli bir boşluğu dolduracak olan derneğin yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

Başkan: Sema Kızılcık,
Başkan Yardımcısı: Semra Güneş,
Üye: Tülay Adanur,
Üye: Hülya Kalaycıoğlu ve
Üye: Esma Türkmen. (V.B.)

HABER: Muhammet YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder