13 Ağustos 2010 Cuma

Mimar Rıza Nuri Nalbantoğlu Hakk’a Göçtü

Trabzon'un Sevilen Mimarlarından ve Simalarından Y. Mimar Rıza Nuri NALBANTOĞLU, 12 Ağustos 2010 Perşembe Günü Gözyaşları ve Dualar arasında Trabzon Merkez Pelitli Beldesi’nde Toprağa Verildi.

Trabzon’un beyefendiliği, ağırbaşlılığı, babacanlığı ile sevilen ve sayılan mimarlarından Yüksek Mimar Rıza Nuri NALBANTOĞLU(65), 11 Ağustos 2010 Çarşamba Günü rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Acil Servisinde Saat 16.20 civarlarında Hakk’ın rahmetine kavuşmuştu.

Merhum Rıza Nuri NALBANTOĞLU’nun cenazesi 12 Ağustos 2010 Perşembe(02 Ramazan 1431) Günü Trabzon Merkez Pelitli Beldesi tarihi Orta Mahalle Camii’nde öğle namazını müteakip çok büyük bir kalabalık cemaatin iştiraki ile kılınan cenaze namazının ardından aynı yerdeki aile kabristanlığına gözyaşları ve dualarla defnedildi.

Merhum Rıza Nuri NALBANTOĞLU’nun cenaze namazını Pelitli Beldesi Ortamahalle Camii imam Hatibi Şaban TEL tarafından kıldırıldı. Cenazeye uzaktan ve yakından çok sayıda cemaat katıldı. Cenazeye siyaset, bürokrasi, eğitim camiası ve halktan çok sayıda katılan oldu.

Cenazeye katılanlar arasında Demokrat Parti(DP) G.İK. Üyesi Süleyman AYDOĞDU, işadamı Bekir BÜLBÜLOĞLU ve Kemal BÜLBÜLOĞLU, Nurettin ATAMAN, Eski TMMOB Mimarlar Odası Trabzon Şube Başkanı Bekir GERÇEK, Trabzon Ahi Evran Göğüs, Kalp Damar Cerrahi Hastanesi Baş Hekim Yardımcısı Levent KARANİS, Orhan Karakullukçu dönemi Trabzon Belediye Meclis Üyesi Hasan CÖMERT, Trabzon Belediyesi Meclis Üyesi Kemal KILIÇ, Trabzon eski Belediye Başkanı Atay AKTUĞ, Orman Genel Müdürlüğü eski Mühendislerinden Mehmet SÜMER, KTÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Sadettin KORKMAZ ve isimlerini tespit edemediğimiz daha birçok bürokrat, işadamı, siyasetçi ve halktan kalabalık bir cemaat katıldı.

Merhum Yüksek Mimar Rıza Nuri NALBANTOĞLU(65), yakalandığı kansere karşı uzun süre direndi, tedavi gördü. Ama gayretler yeterli olmadı, Hak vaki oldu ve kansere yenik düştü. Merhum NALBANTOĞLU, evli olup 2’si kız, 1’i erkek olmak üzere üç çocuk babasıydı.

Merhum NALBANOĞLU, Tansu ÇİLLER’in Başbakanlığı döneminde bir dönem DYP Merkez İlçe Başkanlığı yapmıştı. Kişiliği ile Trabzon siyasetinde çok sevilen Yüksek Mimar Rıza Nuri NALBANTOĞLU’nun vefatı Demokrat Parti camiasında da büyük üzüntüye neden oldu.

Trabzon’un Yetiştirdiği Önemli Değerlerden Olan Değerli İnsan Yüksek Mimar Rıza Nuri Nalbantoğlu’na Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, Eş, Dost, Akraba, NALBANTOĞLU, YOMRALIOĞLU VE SÜMER Ailelerine, Sevenlerine Sabırlar Dileriz.

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Muhammet YAVRUOĞLU - 13.08.2010
CENAZEDEN FOTOĞRAFLAR:











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder