6 Ağustos 2010 Cuma

Libya’da, Trafik Kazası Sonucu Ölen İki Akçaabatlı Hemşehrimiz Toprağa Verildi

Bundan 10 gün önce bir boya işi için Libya’ya giden işin bitimi sırasında bir trafik kazası sonucu hayatların kaybeden Işıklar’lı hemşehrimiz Mustafa ŞENTÜRK Akçaabat Işıklar Beldesinde ve Aykut’lu hemşehrimiz Yakup Cengiz AKYÜZ ise İstanbul Kartal’da gözyaşları arasında toprağa verildiler.



Bundan 10 gün önce bir boya işi için Libya’ya giden işin bitimi sırasında bir trafik kazası sonucu hayatların kaybeden Işıklar’lı hemşehrimiz Mustafa ŞENTÜRK Akçaabat Işıklar Beldesinde ve Aykut’lu hemşehrimiz Yakup Cengiz AKYÜZ ise İstanbul Kartal’da bugün(04 Ağustos 2010 Çarşamba Günü) gözyaşları arasında toprağa verildiler.

5 günlük bir bürokratik aşamadan sonra Yakup Cengiz AKYÜZ’ün cenazesi ailesi tarafından İstanbul Hava limanından ve Mustafa ŞENTÜRK’ün cenazesi ise Trabzon Hava limanından ailesi tarafından teslim alındı. Mustafa ŞENTÜRK’ün cenazesi sabah 06.00’da Trabzon Hava Limanından alınarak, doğruca Trabzon Karşıyaka Mahallesindeki evlerine getirildi. Oradan da, Saat 10.15’de Işıklar Belediyesine ait bir ambulansla bir cenaze konvoyuyla Trabzon’dan Akçaabat Işıklar Beldesi Fabrika Camiine götürüldü.

Fabrika Camiinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından aile mezarlığına defnedildi.
Büyük bir kalabalığın katıldığı cenazeye Trabzon MHP Milletvekili Süleyman Latif YUNUSOĞLU, MHP Trabzon İl başkanı Nihat BİRİNCİ, Şinik Belediye Başkanı Cemil PEHLİVAN, Söğütlü Belediye Başkanı, Işıklar eski belediye başkanları, eski İlköğretim Müdürü Canfer ÖZTÜRK, Düzköy Şantiye Şefi Azmi BİRİNCİ, Işıklar belediye Başkanı Alişan BAYRAM katıldı. Merhum Mustafa ŞENTÜRK, Başkan Alişan BAYRAM’ın yeğeni olması nedeniyle başkanın çok üzgün olduğu görüldü.

Aykut’lu Yakup Cengiz AKYÜZ’ün cenazesi ise bugün İstanbul Kartal Rahmanlar Camiinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Orhanlı’da Aydınlık Mezarlığına defnedildi.
İki hemşehri ve arkadaş olan Mustafa ŞENTÜRK(25) ve Yakup Cengiz AKYÜZ(30), bundan ı yıl kadar önce İstanbul Kartal’da bir araya gelerek, ŞENTÜRKLER TİCARET adı altında bir işyeri bir açtılar. Bundan 10 gün önce de boya işi ile ilgili iş nedeniyle Libya’ya turist olarak giden ve yaptıkları yeni teknik boya işinin etüdünü yaparken aniden bir Libyalı şahsın direksiyon hâkimiyeti kaybederek, aracını bir arada bulunan 5 kişinin üzerine sürmesi üzerine meydana gelen trafik kazasında 5 kişiden 3’ ü öldü, 2’ si ağır yaralandı.

Kazada ölenlerden 2’si Akçaabatlı, Işıklar Beldesinden Mustafa ŞENTÜRK(25) ve diğeri Aykut Beldesinden Yakup Cengiz AKYÜZ(30) ve 1’inin de Ağrı’lı Kemalettin CAN olduğu öğrenildi. Yaralılardan birinin Mısırlı ve diğerinin de ölen Ağrı’lı Kemalettin CAN’ın kardeşi Cemal CAN olduğu ve iki ayağının kırık olduğu ve tedavisinin ise sürdüğü belirtildi.

Merhum Mustafa ŞENTÜRK(25) bir yıllık evli idi. Bir yıl önce babasını kaybeden Mustafa ŞENTÜRK, 3 kız, 6 erkek olmak üzere 9 kardeşten erkeklerin 3’üncüsü idi.

Aynı kazada hayatını kaybeden ve önceden de arkadaş ve iş ortağı olan Hasan Zeki oğlu Yakup Cengiz AKYÜZ de Trabzon İli, Düzköy İlçesi Aykut Beldesinden olup İstanbul Kartal’da ailece yaşamakta idiler. Merhum AKYÜZ, bekâr olup, imama Hatip Lisesi mezunu idi.

Elim trafik kazasında hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve geride kalan ana, baba, eş, dost, akraba ve sevenlerine sabırlar dileriz.

HABER : Muhammet YAVRUOĞLU
FOTOĞRAFLAR: Mehmet BİRİNCİ

MERHUM MUSTAFA ŞENTÜK’ÜN CENAZESİNDEN GÖRÜNTÜLER
:








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder