7 Ağustos 2010 Cumartesi

EMO Trabzon Şube Başkanı KARAL: “Terör Kimi Besliyor?”

TMMOB E.M.O. Trabzon Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hasan KARAL: “Son zamanlarda ülkemizi derinden üzen terör olaylarının biran önce sonlandırılması ve daha fazla can kaybının engellenmesi için gerekli önlemlerin acilen alınmasını istiyoruz” dedi.



TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Adına Şube Başkanı Yrd. Doç. Hasan KARAL’ın 6 Ağusutos 2010 Tarihli, BASIN ve KAMUOYUNA: “İNSANLARIMIZI AĞLATAN TERÖR KİMİ BESLİYOR?” adlı bildiri yayınladı. Bildiri aynen şöyle:

“İNSANLARIMIZI AĞLATAN TERÖR KİMİ BESLİYOR”

“Yaklaşık 30 seneyi aşkın bir süredir ülkemiz, üzerinde emperyalist emeller taşıyan dış odaklar ve bunların yerli uzantıları tarafından bir türlü bitmek bilmeyen, bitirilmek istenmeyen kanlı ve kirli bir mücadele ile iç içe yaşatılmaktadır. Daha önce onlarcasını yaşamış olan ülkemizde bir kez daha uluslar arası arenada köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığı kritik bir süreçte, karanlık odaklar tarafından hazırlanan kanlı planların uygulamaya konulması ile yaşanan kanlı oyunlar sahneye sürülmektedir.

Kanlı terör örgütünün haince saldırıları sonucu binlerce insanımız şehit olmakta ve bayrağa sarılı şehitler gözyaşları içerisinde toprağa verilmektedir. Hayatının baharında birincil ve en temel hakkı olan “yaşama hakkı” elinden alınan kirli, kanlı ve haince bir saldırılar karşısında kahpece kurulmuş pusularda veya bu saldırılar karşısında kahramanca bir mücadele neticesinde gözünü hayata kapayan şehit sayısının gün geçtikçe artması, bu saldırıları önleyici çalışmaları aktif şekilde hayata geçirilmemesi kamuoyu vicdanını derinden yaralamaktadır.

Her şehit cenazesi, ardında gözü yaşlı ve kederli anne ve babaları, hayatının diğer yanını kaybetmiş eşleri, henüz hayatın farkında olmadan en büyük acılardan biri ile tanışan, kendisine en muhtaç olduğu dönemde anne-babasını yitiren çocukları beraberinde getirmektedir.

Yaşanan acılar artık dayanılmaz seviyeye gelmiştir. Kirli odaklardan beslenen bölücü terörle mücadele sonucu şehit olup son yolculuğuna uğurlanan Türk Milletinin geride bıraktığı canlar ve kamuoyu, teskin edici teselli ifadeleri ile artık yetinmemektedir ve bu şekilde gelişen olaylar neticesinde can kayıplarının yaşandığı konusunda yetkililerden doğru ve anlaşılabilir açıklamalar beklenmektedir. Referanduma evet-hayır kaygısı ile şehir şehir dolaşan siyasi mekanizma ile iç ve dış güvenlikten sorumlu yürütmenin, ülkemizin en önemli sorunu olarak yıllarca masada duran terör konusunun çözümü için ortak akıl geliştirememesinin ve terör belası karşısında uzlaşı ile tek vücut olarak, kararlılıkla dik bir duruş sergileyememesinin nedenleri kamuoyu tarafından merak edilmektedir.

İhtiraslar uğruna gerçekleşen çatışmalar, erkler arasında yaşanan eşgüdümsüzlük ve basit siyasi çekişmeler sonucu terörle mücadelede bir türlü başarıyı yakalayamayan yetkililer bir an önce, halen daha onlarca insanımızın yaşamını yitirmesinin nedenlerini söylemelidir. Yaşanan can kayıpları, kan donduran iddialar ve ihmaller konusunda hukuk mekanizması harekete geçmeli, varsa ihmale sebebiyet verenler adalet önünde hesap vermeli ve her türlü hukuk dışı yapılanmaların önüne geçilmelidir.

Siyasi iktidar ve terörle mücadeleden sorumlu kurumlar mevcut yapılarını acilen gözden geçirmeli ve ilgili kurumların yasaların kendisine yüklediği görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmeleri sağlanmalıdır. Gittikçe artan siyasi ve toplumsal gerilim, yüz yıllar boyunca bir arada yaşayan insanlarımızın kardeşliğinin zedelenmesine ve tehlikeli kutuplaşmanın oluşmasına fırsat verilmeden, bir an önce düşürülmelidir.

Yaşanan terör olaylarını planlayan, bu faaliyetlerle ülkemiz üzerindeki çirkin emellerini hayata geçirmek için kullanmaya çalışan iç ve dış odakların amacına ulaşmasına engel olunmalıdır. Bölücü terör kökünden tamamıyla yok edilmeli, terörü besleyen kaynaklar bir daha diriltilmemek üzere kurutulmalı ve acıların yaşanmasına son verilmelidir.

Terörün temizlenmesinin akabinde memleketimizin her noktasında huzur, sevgi, barış ve kardeşlik ortamı eskiden olduğu gibi yeniden tesis edilmeli ve bu vatanda yaşayan tüm yürekler sevinçte, kederde, zorluklarda aynı değerler için birlikte atmalıdır.

Vatan için can veren şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anmak, toplum olarak onların emanetlerine sahip çıkmak, bir daha bu acıların yaşanmamasını için azami şekilde gayret göstermek bu topraklarda yaşayan her bireyin görevi olmalıdır.

Çok küçük yaşlarda babalarını kaybeden ve beraberinde babasız bir gelecek kendisine hediye edilen çocukların, bin bir emekle yetiştirdikleri evlatlarını yitiren acılı anne ve babaların, yüreği yanan ve sevdiğini kaybetmenin sancısını en derinden yaşayan eşlerin gözyaşları kutsaldır ve her türlü konunun üstünde tutulmalıdır. “

Yrd. Doç. Hasan KARAL

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası
Trabzon Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı

HABER: Muhammet YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder