7 Ağustos 2010 Cumartesi

TRABZON’A BÜYÜK İLGİ !!!

Son zamanlarda Doğu Karadeniz’de ve özellikle de Trabzon’da büyük hareketlilik yaşanıyor. Gelenleri, gidenleri gören vatandaşlar soruyor: “Acaba bu durum hayra alamet mi? Acaba Diyarbakır’da oynayan oyun Trabzon’da da sahneye mi konacak?” diye kendince soruyor.

Son zamanlarda yöremizde eski kiliseler, manastırlar, kaleler ve benzeri yerler özellikle onarılmaya çalışılıyor. Devlet erkânı, dış ülkelerin büyükelçilik ve konsolosluk çalışanları, AB ve NATO yetkilileri Trabzon’a sessizce geliyor, sessizce gidiyorlar.

Bu esnada maalesef bazı yetkililerimiz de mübadele şartlarını unutarak ve hatta Türkiye’de kendi vatandaşlarına yasaklanmış ibadet mekânlarını görmeyerek, yabancı gayrimüslimlere ve ekümenlik iddiasındaki Patrikhaneye müze kapsamında olan yerleri yılda bir kez ibadetlerine açarak, Lozan Antlaşmasındaki hükümleri bypass edilerek, Türkiye Cumhuriyetinin ve gelecek nesillerimizin geleceğini riske atıyorlar.

Bölgemizin Yunanistan ile hiç ama hiç bağlantısı olmadığı halde Türki ve Farisi Pontus gerçeğini saptırarak, Pontus sahteciliği yapanlar sinsi sinsi ortamdaki havanın nereye varacağını, ellerini oğuştura oğuştura bekliyorlar. Pkk hainleri de dış güçlerin yardımlarıyla bir taraftan Karadeniz ve özellikle de Trabzon’a inmenin yollarını arıyorlar.

Bu arada Anayasa değişikliği ile ilgili 12 Eylül’de yapılacak oylama da ülke gündemine oturmaya başladı. İktidar ve muhalefet halkın karşısına çıkmaya ve durumu anlatmaya başladılar. Hava gittikçe ısınıyor.

TURİZM ODAKLI DOĞU KARADENİZ MASTER PLANI TOPLANTISI YAPILACAK

Bu arada bölgemizde harıl harıl önemli bir toplantıya hazırlık yapılıyor. Trabzon’da ve Doğu Karadeniz’deki hareketlilik kapsamında çalışmalar sürüyor. Turizm Odaklı Doğu Karadeniz Mastır Planı toplantısı, 07.08.2010 Cumartesi günü (bugün) Rize’nin İkizdere ilçesinde bulunan RİDOS Termal Otel’de yapılacak.

Toplantıya Devlet Bakanı Hayati YAZICI, Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY, Devlet Bakanı Faruk Nafiz ÖZAK ve Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa DEMİR katılacaklar.

Toplantıya ayrıca Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane illerinin valileri, milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclis başkanları ile çok sayıda kurum ve daire amiri de iştirak edecekler.



Yakında da Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Trabzon’da olacaklar.

Vatandaş da elini kulağına yaslamış, önümüzdeki günlerdeki gelişmeleri sezinlemeye çalışıyor, kendince yorumlar ve dersler çıkarıyor. Eee büyüklerimiz demiyor mu: “Yeter! Söz ve Karar Milletindir” diye… İşte zaman o zaman…


HABER: Muhammet YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder