23 Ağustos 2010 Pazartesi

“TRABZON BÜYÜKŞEHİR” İÇİN UMUT IŞIĞI


Bakan Özak: “Son Karar Başbakan’ın”
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, son günlerde gündemde olan Büyükşehir çalışmaları ve Trabzon’un büyükşehir kapsamına alınması konusunda son sözü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söyleyeceğini kaydetti.

Nüfus kriteri olan 750 bin rakamının aşağı çekilerek ileri bir çalışma yürütüldüğünü kaydeden Özak, “Biz Trabzon’un bu illerden biri olmasını istiyoruz. Ancak kesinleşmiş il kararı henüz yok. Çalışmalar devam ediyor” dedi.

Trabzon'un İzmit örneğinde olduğu gibi merkez nüfuslar dışında çevre ve ilçe beldelerle birleştirilerek, bir çalışma yapılabileceğini kaydeden Özak, “Küçük belediyelerin kapatılmasından yanayız” dedi.

Devlet Bakanı Faruk Özak son günlerde gündemde olan Trabzon’un büyükşehir kapsamına alınması konusunda son sözü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söyleyeceğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan’ın Başdanışmanı Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya başkanlığında büyükşehir konusunda bir çalışma yapıldığını ifade eden Özak,

"Ekonomik, sosyal ve diğer göstergeler alt alta yazılarak nüfus kriteri 750 binden aşağı olabilecek şekilde bu çalışma yürütülüyor. Trabzon’da bu illerden bir tanesi olabilir.

Biz Trabzon’un da bu çerçeve içinde olmasını istiyoruz. Ancak bu konuda henüz kesinleşmiş bir karar yok. Ekim, Kasım, Aralık ayı içinde bu olmazsa belki genel seçimlere kadar söz konusu çalışma sonuçlandırılacaktır.

Nihayetinde bu konuda son sözü Başbakanımız söyleyecek"
dedi.

Merkez nüfuslar dışında çevre ilçe ve beldelerle birleştirilerek İzmit’te yapıldığı gibi bir çalışma yapılabileceğini ifade eden Özak,

"Denizli’de yanlış düzeltildi. Şehrin içinde mahallelerde bile belediyeler vardı. Bu çalışmada ilçenin sadece merkez nüfusunu düşünmüyoruz. Amacımız belediyeleri daha güçlü yapmak, küçük belediyeleri kapatarak, daha kaliteli ve verimli hizmeti vatandaşımıza sunabilmektir" dedi. (Kaynak: www.gunebakıs.com - 23.08.2010)

*
Gurbetçilerimiz dâhil tüm Trabzon halkı:

Biz Trabzon’un BÜYÜKŞEHİR olması hayali ile yaşadık. Trabzon Büyükşehir olmayı hak eden illerin başında geliyor. Ama basit gerekçelerle Doğu Karadeniz’in kalbi Trabzon’un büyük şehir olması engellendi.

Devlet Bakanımız Sayın Faruk Nafiz ÖZAK’ın açıklamaları gönüllerimize su serpti.

Eğer Trabzon’un BÜYÜKŞEHİR olması konusunda iş, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN Bey’e kaldıysa bu iş tamamdır. Zira Başbakanımız Trabzonlulara yanlış yapmaz. Çünkü biz Başbakanımız ERDOĞAN’a güvendik, ona inandık, ona yanlış yapmadık.

Bu nedenle Trabzon’un ‘BÜYÜK ŞEHİR’ olması hususunda Başbakanımızdan ‘MÜJDE HABER’ bekliyoruz”
diyorlar. (Kaynak: www.muzra.net)


HABER: Muhammet YAVRUOĞLU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder