29 Ağustos 2010 Pazar

Ayasofya'da Bayram Namazı Çağrısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kayseri İl Başkanı Gülbeyi İBİŞ, AK Parti'yi Ayasofya'da bayram namazına çağırdı.

İstanbul AYASOFYA Müzesi(CAMİİ)

Trabzon AYASOFYA Müzesi(CAMİİ)

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kayseri İl Başkanı Gülbeyi İBİŞ, AK Parti'yi Ayasofya'da bayram namazına çağırarak, "Ayasofya'da, Ramazan Bayramı'nda 1 günlüğüne namaz kılmak serbest olsun" dedi.

BBP olarak, her türlü inancın özgürce yaşanması gerektiğini savunduklarını söyleyen BBP Kayseri İl Başkanı Gülbeyi İBİŞ,

"En temel insani haklardan biri de dinsel inançların hiçbir baskı ve yasak olmadan yaşanmasıdır. Bu manada ülke sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların mensubu oldukları dini inançlarını ve o inançlara ait ibadet ve ritüellerini de özgürce yerine getirmelerinin savunucusu ve destekçisiyiz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin ve onun Kültür Bakanı'nın toplumun vicdanını yaralayan bir uygulamaya imza attığını savunan İBİŞ,

"Ülkede yaşayan nüfus olarak da bindelik oranlarda olan Rum azınlığın dinsel bir mekânı olan Sümela Manastırı'nda 88 yıl sonra ayin yapılmasına izin verilmiştir.

15 Ağustos 1461 tarihi Rum Pontus Devleti'ne, Osmanlı İmparatorluğu tarafından son verildiği tarihtir. Trabzon'un fethedildiği ve (Trabzon) Rum Pontus(!) (Kommenos Krallığı) Devleti'ne son verildiği bir tarih olan 15 Ağustos 1461'in yıl dönümünde böyle bir ayine izin verilmesini de çok manidar bulduğumuzu söylemek istiyorum"
şeklinde konuştu.

AK Parti hükümetinin ve Kültür Bakanı'nın ne yapmaya çalıştıklarını anlamaya çalıştıklarını belirten İBİŞ,

"Daha önce Van'daki Ermeni katliamlarının karargâhlığını yapmış olan Akdamar Kilisesi, cemaati olmamasına rağmen büyük bir özenle restore edilerek açılışı yapıldı.

Şimdi de yine cemaati olmadığı halde, zaten asıl işlevinin de Ortodoks din adamı yetiştirmek olan Sümela Manastırı(AÇIK MÜZE)'nın bir günlüğüne de olsa ibadete açılmasının niçin yapıldığını anlayamıyoruz.

Bir yerlere şirin gözükmek ve bir yerlere yaltaklanmak adına yapılan bu icraatların millet vicdanını kanattığını ve bir gün yapılan bu işlerin karşılarına mutlaka çıkacağını kendilerine hatırlatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ayasofya'nın Ramazan Bayramı namazı için 1 günlüğüne de olsa ibadete açılmasını istediklerini belirten İBİŞ, şöyle devam etti:

"Fatih Sultan Mehmet Han tarafından İstanbul'un fethi ile birlikte camiye çevrilen Ayasofya'nın, yüzde 98'i Müslüman olan ülke vatandaşlarının özlemini gidermek adına, bu Ramazan Bayramı namazı için 1 günlüğüne de olsa ibadete açılmasını istiyoruz.

Bakalım AK Parti hükümeti ve onun Kültür Bakanı'nın hoşgörü katsayısı böyle bir uygulamayı başlatabilecek mi? Bakalım ülke nüfusu bindelik oranlara sahip Ortodokslara gösterilen hoşgörü ve inançlara saygı büyük Türk milletine gösterilecek mi?"

(www.haber61.net - 27 Ağustos 2010)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder