22 Ağustos 2010 Pazar

Mazhar Afacan için “ANMA MESAJI”

TRABZONSPOR YÖNETİMİ MESAJ YAYINLADI: 

Mesajda; "Eski başkanımız Mazhar Afacan'ı vefatının 4. yıldönümünde saygıyla anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun" denildi. 
 













Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından Mazhar Afacan'ın vefatının 4 yıldönümü nedeniyle Trabzonspor Kulübü resmi internet sitesinde anma mesajı yayınlandı:

“Eski başkanımız Mazhar Afacan'ı vefatının 4. yıldönümünde saygıyla anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” denildi.

Trabzonspor’un Kulübünün eski başkanlarından Mazhar Afacan amansız hastalığa yakalanarak, 22.08.2006 günü sabaha karşı Hakk’ın rahmetine kavuşmuş ve cenazesi 23.08.2006 günü öğle namazını müteakip İskenderpaşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Çaykara İlçesi Ulucami Köyü’ndeki aile kabristanlığında toprağa verilmişti.

TS Kulübünün 2530 numaralı üyesi olan ve 17 Ocak 1988 tarihinde yapılan genel kurulda TS Başkanlık görevine seçilen Mazhar Afacan, 9 Nisan 1989’a kadar bu görevini sürdürmüştü. Ayrıca Afacan, 1984–86 yılları arasında da yönetim kurulunda Genel Sayman olarak görev yapmıştı.

Aramızdan ayrılan TS eski Başkanı Mahzar Afacan; 1940 yılında Trabzon’un Çaykara İlçesi’nde doğdu. İlkokulu Ulucami Köyünde, orta öğrenimini Trabzon’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra iş hayatına 1964 yılında Erzurum’da atıldı.
7 Yıl Erzurum, 8 yıl Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası(TTSO) Başkanlığı görevlerini yürüttü. Afacan’ın TS’ de yöneticilik yaptığı dönemde Trabzonspor 1 şampiyonluk ve 1’ de Başbakanlık Kupası gördü.

(HABER ve FOTOĞRALAR: Muhammet YAVRUOĞLU)

MERHUM MAZHAR AFACAN’IN HAKK’A UĞURLANIŞINDAN BAZI KARELER (M.Y. Arşivinden): 












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder