26 Ağustos 2010 Perşembe

HAFIZ MUSA AKKAYA HOCA, DUALARLA EBEDİYETE UĞURLANDI

Trabzon Gülbaharhatun Camii Emekli İmam Hatiplerinden Hafız Musa AKKAYA(93) Hoca Efendi, 25 Ağustos 2010 Çarşamba Günü Allah Dostu Sevenleri tarafından Dualarla Hakk’a uğurlandı.

Trabzon Düzköy İlçesi eski Belediye Başkanı Merhum Mehmet AKKAYA'nın ve Diyanet Vakfı Trabzon Yayınevi Müdürü Süleyman AKKAYA ' nın babası ve Trabzon Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mustafa AKKAYA’nın dedesi, Trabzon Gülbaharhatun Camii emekli İmam Hatiplerinden Hafız Musa AKKAYA(93), 25 Ağustos 2010 Çarşamba Günü Düzköy İlçe Merkezinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Hak Dostları tarafından Büyük Mahalle’deki aile kabristanlığında toprağa verildi.


Merhum Akkaya’nın cenaze namazını Trabzon İl Müftü Yardımcısı Zeki AKSOY kıldırdı.

 
Merhum Musa AKKAYA Hoca’nın cenazesine; Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz ÖZAK, Ak Parti Trabzon Milletvekili Mustafa CUMUR, TBMM Sağlık İşleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet ERDÖL, AK Parti Trabzon Milletvekili Asım AYKAN, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi GÜMRÜKÇÜOĞLU, Tonya Belediye Başkanı Ahmet KURT, Dörtyol Belediye Başkanı Cevat BİRİNCİ, Trabzon Müftü Vekili Zeki AKSOY, Trabzon Emekli Müftülerinden Raif KORKMAZ, Düzköy İlçe Müftüsü Ramazan TOPCAN, Akçaabat İlçe Müftüsü Yakup BAKİ, Köprübaşı İlçe Müftüsü Selahattin LEVENT, bürokratlar, belediye başkanları, bazı siyasi parti temsilcileri, çok sayıda yetiştirmiş olduğu talebeler, eski cemaatinden bazı şahsiyetler, bazı gurbetçi hemşehrilerimiz ve çeşitli yerlerden cenazeye koşan gönülleri sevgi dolu müminler ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.

 
Merhum Hafız Musa AKKAYA hoca efendi, uzun yıllar rahatsızlığı nedeniyle hastanelerde tedavi görmüştü. En son Fatih Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmış ve dün sabah saatlerinde Hakk'ın Rahmetine kavuşmuştu.


Merhum Hacı Hafız Musa AKKAYA(93) hoca efendi, Trabzon'un yetiştirdiği saygın hocalardan olup uzun yıllar Trabzon Gülbahar Hatun Camiinde imam hatiplik yapmış ve buradan emekli olmuştur. Emekli olduktan sonra intisap ettiği Haçkalı Hoca Baba Veli Hazretlerinin yolunda hizmetlerde bulunmuş ve bugünkü Haçkalı Hoca Baba Camiinin yapımında görev almıştır.


Düzköy ilçesi Haçka Yaylasındaki Haçkalı Hoca Baba Camiinin inşası, Haçkalı Hoca Baba’nın Türbesini ziyaret edenler ve sevenleri ve irşad için gelenler ile yakından ilgilenirdi.


O, çevresinde dargınları barıştıran ve insanların sıkıntılarının halli için koşturan, sorunlarını çözen bir toplum adamı olarak tanınırdı.


O, bir ara kanser tedavisi görmüş, sağlığına kavuşunca ara verdiği Hayri hizmetlerine devam edebilmişti.


Merhum Hacı Hafız Musa AKKAYA(93) hocamıza Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Eş, Dost, Akraba ve Sevenlerine Sabr-ı Cemil Niyaz Ederiz.

HABER: Muhammet YAVRUOĞLU 

FOTOĞRAFLAR: www.duzkoyhaber.com

26.08.2010

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder