6 Ağustos 2010 Cuma

YAVUZ KÖYÜNDE DUALARLA UĞURLANDILAR

03 Ağustos 2010 Salı Günü Trabzon'a bağlı Akçaabat İlçesi Yaylacık Mahallesinde meydana gelen trafik kazasında hayatlarını kaybeden akraba ve kafadar olan 3 arıcı, bugün Çarşıbaşı Yavuz Köyünde dualarla toprağa verildi.



03.08.2010 Salı Günü, Trabzon Akçaabat İlçesi Yaylacık Mahallesi Sahil Devlet Karayolunda meydana gelen kazada, Çarşıbaşı yönünden Trabzon istikametine gitmekte olan İsmail Kocaman (56) yönetimindeki 61 ED 279 Panelvan Minibüs, sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek, karşı yönden gelen ve henüz sürücüleri öğrenilemeyen 61 K 1127 plakalı kamyon ve 34 COJ 91 plakalı otomobille çarpışmış ve meydana gelen kazada sürücü İsmail Kocaman(56) hastaneye kaldırılırken yolda, Mehmet Kocaman(59) ve Sabri Kocaman(59)'ın da Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatlarını kaybetmişti.

04 Ağustos 2010 Çarşamba Günü, Çarşıbaşı İlçesinin en yüksek ve en kalabalık köyü olan Yavuz Köyü; üç arıcı akrabanın üzücü bir trafik kazası hayatlarını kaybetmesi nedeniyle cenaze törenlerine katılmak üzere binlerce kişi Yavuz Köyüne akın etti.

Yavuz Köyü Merkez Yeni Camii ve civarında hem araç trafiği ve hem de kalabalık nedeniyle büyük izdiham yaşandı. Caminin geniş olmasına rağmen binlerce kişi camii ve avlusuna sığmadığından öğle namazlarını eda edemeyerek, kenarlarda beklemek zorunda kaldılar.

Merkez camide öğle namazının edasından sonra daraltılmış cami avlu ve yol tarafında her cenaze önce birbirlerine yaklaştırılarak, daha güneye alındı ve alanın genişletilmesine çalışıldı.

Cenaze namazları büyükten küçüğe yaş sırasına göre ayrı ayrı imamlar tarafından kıldırıldı. Önce Mehmet Kocaman’ın, sonra Sabri Kocaman’ın ve ardından da İsmail Kocaman’nın cenaze namazları kıldırıldı. Cenaze namazlarının kılınmasından sonra merhumlar birer birer ebedi istirahatkahlarına doğru götürüldü.

Cenaze törenine Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen de katıldı.

Mehmet, Sabri ve İsmail Kocaman’ların Erzurum tarafındaki arılarının yanına gitmek üzere yola çıktıkları ve Mehmet Kocaman’ın geçen yıl Hacca gittiği ve İsmail Kocaman’ın ise bu yıl ki, Hac mevsiminde Hac kurası çıktığından Hacca gitmek için hazırlıklarını yaptığı bildirilmiştir.

Mehmet Kocaman(59), 1 erkek, 2 kız ve Sabri Kocaman(59) 3 erkek, 2 kız ve İsmail Kocaman(56) ise 3 kız, 1 erkek babası idi. Her üç akrabada inşaat ve arıcılık işiyle uğraşıyordu.

O gün bir arada olmaları da Erzurum’da yazlıkta bulunan arılarının yanlarına gitmek üzere birlikte hareket etmeleri nedeniyleydi. Anlatıldığına göre İsmail Kocaman geçen Cuma günü oğlu evlendirmişti.

Düğünden önce dostlarına:
“Benim yakında iki düğünüm olacak, biri oğlumun düğünü ve diğeri de yakında benim düğünüm olacak” dediği cemaat tarafından anlatılmaktadır. Bunun da ölümünün kendisini malum olduğu şeklinde yorumlamıştır.

Değişik yerlerde mukim bulunan "Yavruoğlu" Sülalesi ile de akraba olan Kocamanzade’lerden Mehmet, Sabri ve İsmail Kocaman’a Allah’tan rahmet ve aile, eş, dost, akraba ve sevenlerine sabırlar dileriz.



HABER ve FOTOĞRAFLAR: Muhammet YAVRUOĞLU


CENAZEDEN FOTOĞRAFLAR:



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder